Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een vliegende start met Dividendvestor

In de eerste drie columns heb ik de nieuwe inkomen-gerelateerde beleggingsstrategie geïntroduceerd die wij de naam “Dividendvestor” gedoopt hebben. Het streven van deze beleggingsstrategie is een portefeuille van aandelen op te bouwen die in 10 jaar tijd 9% rendement kan geven op het ingelegd vermogen. Eind februari zijn wij gestart met het actief beleggen via deze methodiek. De eerste drie maanden zitten erop en Dividendvestor heeft een vliegende start gemaakt.

Een vliegende start

Eind februari zijn wij begonnen met het actief selecteren en belegen van het kapitaal die ter beschikking van Dividendvestor staat. De eerste drie maanden zitten erop en wij kunnen met recht zeggen dat Dividendvestor een vliegende start heeft gemaakt. Een rendement van meer dan 8% staat er nu in de boeken geschreven.

In onderstand performance overzicht heb ik de performance van Dividendvestor vergeleken met een aantal bekende Nederlandse fondsen, waaronder Hoofbosch en Robeco en met de performance van de S&P500 Index.

Performance Dividendvestor vergeleken met een aantal bekende Nederlandse fondsen
Performance Dividendvestor vergeleken met een aantal bekende Nederlandse fondsen

N.B.: De bovenstaande cijfers zijn ontleend aan de gegevens zoals bekend  bij Morningstar, die voor mij de portefeuille registreert en vergelijkt met andere fondsen/indexen als benchmark.

Het selectief selecteren van ondergewaardeerde aandelen heeft in deze periode een duidelijke out performance opgeleverd en Dividendvestor is de alpha test met succes doorgekomen.

Maandelijkse waardeverandering

De maandelijkse waardeverandering van de Dividendvestor portefeuille(na aftrek van alle kosten) is als volgt:

Maandelijkse waardeverandering Dividendvestor
Maandelijkse waardeverandering Dividendvestor

Dividendvestor portefeuille

In totaal heeft Dividendvestor nu belegd in 16 aandelen/fondsen.

Sectorweging Dividendvestor
Sectorweging Dividendvestor

 

Wij zijn voorzichtige begonnen en hebben nu iets van 8% van het kapitaal belegd. Alle fondsen zijn op intrinsieke waarde of daaronder aangekocht. Er is een redelijke spreiding aangebracht over de verschillende sectoren.

Omdat niet het gehele kapitaal in een keer wordt belegd zijn sommige sectoren t.o.v. de benchmark S&P500 nog wat over-/onder belegd.

95% is belegd in de Amerikaanse aandelen markt, en via een tweetal ETF’s zijn er indirect ook posities in aandelen verspreid over de wereld ingenomen.

 

 

 

 

Top 5 posities

De top 5 posities in de portefeuille wordt ingenomen door een aantal bekende namen.

Top 5 posities Dividendvestor
Top 5 posities Dividendvestor

In principe belegt Dividendvestor niet om rendement te behalen op stijging in de onderliggende koersen van de ondernemingen. Wij kijken naar de groeiontwikkeling van de dividenden en de mate waarin bedrijven in staat blijven dit op langere termijn vol te houden en hebben daar onze selectie op gebaseerd. Gegeven het percentage van de vrije kasstroom die wordt uitbetaald kunnen deze bedrijven dat onder de huidige omstandigheden nog de komende jaren vol blijven houden.

Beleggingsstijl

Beleggingsstijl Dividendvestor
Beleggingsstijl Dividendvestor

 

De beleggingsstijl laat zich goed kenmerken in een voorkeur voor aandelen in grote en middel grote ondernemingen die een gemengde groei en waardeontwikkeling kennen. Onze voorkeur gaat hier ook naar uit. Veelal zijn dit bedrijven met een gemiddeld dividend rendement, en die een boven gemiddelde jaarlijks groei van het dividend op een langere termijn kunnen volhouden. Hiernaast het overzicht welke percentage van de portefeuille nu belegd is gemeten naar grote en waardeontwikkeling.

 

 

 

 

Church & Dwight Co. Inc. nog steeds interessant!

Een wellicht minder bekend aandeel uit het top 5 holdings overzicht van Dividendvestor  is Church &Dwight Co. Inc. Dit bedrijf is een wat kleinere zusje vergelijkbaar met het veel grotere Procter & Gamble maar niet minder interessant.  Church & Dwight produceert ontwikkelt, produceert en verkoopt een scala aan producten, op het gebied van huishouden en persoonlijke verzorging, onder verschillende merknamen in de Verenigde Staten en steeds meer internationaal. Church & Dwight betaald al meer dan 18 jaar, ieder jaar een steeds hoger dividend uit en is nog steeds interessant om in te stappen.

Hieronder vind u een uittreksel uit onze analyse:

Church & Dwight Co. Inc.
Church & Dwight Co. Inc.

Klik op grafiek voor een vergroting

Het aandeel kunt u ten tijde van deze publicatie nog steeds onder de geschatte intrinsieke waarde kopen. Op basis van de huidige cashflow en de verwachte groei van de winst per aandeel kan dit aandeel verder stijgen naar 80-90 USD en het dividend rendement zal in 10 jaar verder kunnen stijgen naar meer dan 8% indien de huidige trend zich voorzet. Het aandeel heeft in onze ratingsmethodiek 5 sterren, de allerhoogste score die is gebaseerd op de Piotroski F-score. 

Beleggen volgens Dividendvestor!

In de komende weken ga wij gestaag verder met het uitbreiden van de portefeuille en zullen wij bij het innemen van een positie de achterliggende analyses publiceren. Een ieder die zich nu gratis abonneert op de nieuws alert van Dividendvestor krijgt dan voor een proefperiode automatisch toegang tot deze analyses en inzage in de volledige portfolio en onze ‘watchlist’. 

Gratis Inschrijven

U kunt u nu inschrijven op de gratis nieuwsalert en analyses van Dividendvestor via https://www.dekritischebelegger.nl/gratis-nieuws-alert.

DividendVestor

DividendVestor is geen gecertificeerde beleggingsadviseur en de inhoud is niet bedoeld als beleggingsadviezen. De inhoud van deze rubriek en nieuwsbrief is alleen bestemd voor educatieve en informatieve doeleinden. U heeft de vrijheid om het al dan niet op te volgen. Het is raadzaam voordat u tot een aankoop of verkoop van een aandeel overgaat om uw eigen analyses uit te voeren en/of professioneel advies in te winnen om tot uw eigen conclusies te komen. Op alle content is onze disclaimer en Algemene voorwaarden van toepassing.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “Een vliegende start met Dividendvestor”

 1. Avatar

  Beste,

  Kunnen al deze fondsen en aandelen via Binck gekocht worden?
  Ik ben aan het starten met beleggingen in Obligaties en dividend gerelateerde aandelen. Alleen veel obligaties die worden aangeboden via dit forum kunnen helemaal niet direct via binck gekocht worden… alleen via Oblis bijvoorbeeld.
  Graag wat hulp.

  Groeten.

  M. Markman

  1. Dividendvestor
   Dividendvestor

   Alle fondsen kunnen via Binck/Alex en andere banken gewoon door u aangekocht worden.

   Dividendvestor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *