Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Zet u schrap voor een 10% correctie

Soms is de lucht zo vochtig dat het niet eens hoeft te regenen. De waterdruppels ontstaan bijna vanzelf. De aandelenmarkt is ook in een dergelijke situatie beland. Na de forse rally van de afgelopen weken lijkt de tijd rijp voor een correctie van 10%. Het is 15 maanden geleden dat beleggers verrast werden door de boeman. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 daalde met 14,2% begin 2016.

De kalmte wordt weerspiegeld in het gebrek van beweeglijkheid. De brede markt is dit jaar slechts vier maal 1% hoger of lager gesloten.  Het gemiddelde ligt echter op jaarbasis 49 maal. Het is echter niet de tijd om achterover te gaan leunen. Een correctie van 10% of meer kan elk moment gaan beginnen zoals de damp dat vanzelf regen wordt.

Profiteer van deze correctie ! We hebben een handelssysteem op de Duitse DAX gevonden die het prima doet. Vraag hier de gratis informatie aan.

Een correctie van 10%of meer gebeurt vaker dan beleggers denken. Daling van deze orde treden volgens Sam Stovall, chief investment strategist at CFRA gemiddeld elke 18 maanden op. Het goede nieuws dat deze zwakte maar van korte duur is en niet overgaat in een bear-markt ( een daling van minimaal 20%).

Redenen voor correctie

Uiteindelijk zal een nieuwsbericht aanleiding geven voor een correctie. De achterliggende factor is dat zoveel beleggers al de aandelen gekocht hebben dat er iedereen ze bezit. Bij een tegenvaller wordt dan overgegaan tot het winstnemingen. Zo staan de techaandelen torenhoog en domineren de markt. Het is zelfs zo dat zij voornamelijk de stijging gedragen hebben. Als een Facebook, een Apple of Amazon plotseling uit de gratie raken zoals afgelopen vrijdag dan kan de markt zich schrap zetten voor een scherpe daling. Een andere aanleiding kunnen de donkere wolken boven Trump en zijn beleidsplannen zijn. Een derde spelbederver kan de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten zijn door de rente te snel op te schroeven. Dat kan leiden tot een economische groeivertraging waardoor de bedrijfswinsten en aandelenkoersen gedrukt worden.

 

Profiteer van deze correctie ! We hebben een handelssysteem op de Duitse DAX gevonden die het prima doet. Vraag hier de gratis informatie aan.

 

 

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

5 reacties op “Zet u schrap voor een 10% correctie”

 1. Avatar

  Correcties,of hoe je het ook noemen wilt, ze zijn niet op elke index even groot, de Dow kan met 5% dalen en de DAX slechts… met 1%, of andersom natuurlijk. Maar éen ding is zeker, als de Dow gaat zal de rest ook gaan..

 2. Avatar

  Na forse rally van de afgelopen weken???? Waar? zie weinig verschil met maand geleden.
  Omdat het al zo lang geleden is dat er correctie was is het er nu tijd voor?
  Niet echt lekkere analyse.

 3. Avatar

  Rob, er zijn aanwijzingen te vinden in verscheidene index grafieken dat er iets op stapel staat… Voor de ene index is dat wellicht een fikse correctie naar beneden, en voor een andere de start van een bearmarkt, maar ze staan allemaal op ‘scherp’.., vanuit technisch analyse oogpunt gezien.

  Het artikel is niet zozeer een analyse maar meer een overzicht van hoe het ooit gegaan is, en daar is niets mis mee, zo’n overzicht houdt je scherp!..

 4. Avatar

  (Tommy) “Z’on overzicht houdt je scherp” . Misschien kan schrijver en Tommy beter wat scherper zijn. Waar is die forse rally nu van de afgelopen weken??????????????

  1. Avatar

   Niet dan?, is een overzicht van correcties naar beneden geen reden tot alertheid?… En over die forse rally, zelf hou ik het op liever op correcties omhoog die groter waren dan de correcties naar beneden. De trend omhoog dus, rally wordt ook nog wel eens gebruikt als benaming.. Maargoed dat is hoe ik ‘rally’ zie, wat de auteur voor ogen heeft kan beslist anders zijn natuurlijk.

   Maar feit blijft dat het nu hoger staat dan een paar weken terug, en welk naampje je daaraan geeft maakt eigenlijk niet zoveel uit, als je maar weet wat ermee te doen….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *