Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wees voorbereid op stormachtige tijden

Volgens experts zouden beleggers zich na de recente koerswinsten weer moeten voorbereiden op wat stormachtiger tijden. In afwachting van vroegtijdige versoepelingsmaatregelen in de nasleep van de coronaviruspandemie, hebben aandelen wereldwijd de afgelopen weken een aanzienlijk deel van de crisisgerelateerde verliezen goedgemaakt, schreef analist Markus Reinwand van Landesbank Helaba. Dit betekent dat “er veel positieve dingen zijn voorzien, zodat er in de tussentijd wellicht teleurstellingen zullen ontstaan.” Een adempauze zou daarom geen schade toebrengen aan de toonaangevende Duitse index Dax .

De naderende versoepeling van de beperkingen van het coronavirus is volgens deskundigen niet het startsein voor een snel en aanzienlijk herstel van de aandelenmarkten. De crisis zal wonden in de economie achterlaten die waarschijnlijk niet volledig zullen genezen, waarschuwt Darren Williams, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder Alliance Bernstein.

De Dax stabiliseerde de afgelopen week enigszins, maar lag met een goede 10.600 punten nog steeds meer dan 20 procent onder zijn recordhoogte van februari. Zelfs als snel een medicijn wordt gevonden om de Covid 19-ziekteverwekker te behandelen, blijft de weg terug naar de normaliteit lang en rotsachtig, voorspelt portefeuillemanager Thomas Altmann van de beleggingsadviseur QC Partners. ‘De gevolgen van de economische lockdown op bedrijfsniveau en de stijging van de werkloosheid kunnen niet zomaar worden teruggedraaid.’

Alexander Roose, hoofdbelegger van aandelen bij vermogensbeheerder Degroof Petercam, stelt hetzelfde. “Het consumentenvertrouwen zal ernstig worden aangetast door de zware recessie in de dienstensector als gevolg van stijgende zorgkosten en lagere koopkracht.” De GfK- index geeft een indicatie van de koopstemming van de Duitsers op donderdag.

In de Verenigde Staten wordt opnieuw aandacht besteed aan wekelijkse arbeidsmarktgegevens. 22 miljoen Amerikanen moesten binnen een maand een werkloosheidsuitkering aanvragen. Experts verwachten een daling van 11,4 procent in inkomende bestellingen voor duurzame Amerikaanse goederen (vrijdag).

Automatisch Beleggen

 

Ook het Duitse cijferseizoen begint. Zoals gewoonlijk trapt SAP af. Het softwarebedrijf publiceerde eerder deze maand echter voorlopige resultaten en verlaagde de doelstellingen voor het hele jaar. Vanuit het buitenland openen de online videotheek Netflix , de Opel- moeder Peugeot en de “Gardena” -moeder Husqvarna hun boeken.

Een winstdaling van gemiddeld 40 procent moet worden verwacht, zegt Ulrich Stephan, chief investment strateeg voor particuliere en zakelijke klanten bij Deutsche Bank. Dankzij de miljarden aan hulppakketten van centrale banken en overheden kijken beleggers verder dan de huidige ontwikkelingen en concentreren ze zich op de winst in de tweede helft van het jaar en 2021.

Effectenmakelaars wachtten ook reikhalzend uit op de EU-top over de viruscrisis op donderdag, nadat de Franse president Emmanual Macron de discussie over het aangaan van gezamenlijk gegarandeerde schulden nieuw leven had ingeblazen om de pandemie te helpen overwinnen. Dit verhoogt de druk om op te treden voor de staatshoofden en regeringsleiders, zegt de investeringsstrateeg van Commerzbank Rainer Guntermann.

Geld verdienen in elke markt

Wij hebben een systeem ontwikkeld die zowel op een stijging als een daling van de beurs kan inspelen. Dit jaar staan we op een winst van 57%.  Wilt u ook profiteren van een mooie winst en tegelijkertijd niets hoeven te doen ? Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *