Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Wall Street stimuleert DAX

De zesdaagse daling van de Duitse aandelenmarkt is voorlopig gestopt. De Dax begint de nieuwe week met winst – na de recordjacht op Wall Street en positieve retailgegevens uit China. Extra boost geeft bank Citigroup.

Vorige week liepen de beurzen van Europa en Amerika uiteen. Terwijl Wall Street van de ene naar de andere recordhelling snelde, kwamen de Europese aandelenmarkten lager uit. De Dax is zes dagen achter elkaar lager gesloten. Sommigen spraken al over een kleine correctie. De investeerders werden verscheurd tussen het vooruitzicht van een meer ontspannen monetair beleid van de centrale banken en de economische zorgen.

Dax-correctie voorbij ?

Op maandag lijkt de recordkoorts op Wall Street echter over te springen op de Europese aandelenmarkten. De Dax trekt aan het begin van de middag met 0,5 procent tot bijna 12.400 punten, de EuroStoxx 50 neemt met 0,2 procent toe tot meer dan 3.500 punten. De koersschommelingen waren echter aanzienlijk. De Dax klom tijdelijk naar 12.434 punten, voordat hij terugviel naar 12.346 punten. De steun op 12.318 punten blijft onaangeroerd. “Zolang dit zo is, is er een kans dat de markt de kracht van Wall Street zal volgen en een nieuwe hoogtepunt zal bereiken voor het jaar”, zeggen experts van CMC Markets.

Wall Street is op weg naar nieuwe hoogten

Op Wall Street zou de recordjacht op maandag in een gematigd tempo moeten doorgaan. Een nieuwe impuls zou de goede start van het rapporteringsseizoen van de grote Amerikaanse banken door Citigroup moeten zijn.

Voor veel kwartalen hetzelfde: Duitse instituten kunnen alleen maar dromen van de cijfers die hun Amerikaanse concurrenten presenteren. Citigroup heeft nu de driemaandelijkse cijferseizoen geopend en kon met name scoren met een verrassend hoge winst. Het winst steeg met zeven procent tot 4,8 miljard dollar. De omzet groeide met twee procent tot $ 18,76 miljard, terwijl de kosten met twee procent daalden.

Het Amerikaanse winstseizoen zou positieve verrassingen kunnen brengen

De verwachtingen voor het rapporteringsseizoen zijn vrij laag, zei Neil Wilson, hoofdanalist van de online broker Markets.com. Tweeëntachtig procent van de bedrijven die hun prognoses hebben herzien, zou ze hebben verlaagd. Hij rekent daarom na het begin van het jaar opnieuw met lagere winsten . “In 2016, de laatste keer dat dit gebeurde, waren er vier opeenvolgende kwartalen met dalende winsten.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *