Wall Street de komende week

Beleggers beginnen de nieuwe week met aandelen die een herstelbeweging maken en dalende staatsobligatierentes. De recente ontwikkelingen op de obligatiemarkt zullen een belangrijk discussiepunt zijn. Jim Sloan, analist bij Seeking Alpha, raadde aan om obligaties te kopen voordat de rente weer onder het langetermijngemiddelde zakt.

Economische updates

De economische kalender is licht, met de publicatie van de Senior Loan Officer Opinion Survey van de Federal Reserve als een van de belangrijkste releases. Analisten denken dat de lezing over de bankkredietvoorwaarden belangrijk zal zijn bij het beoordelen van krediet- en groeirisico’s in de toekomst.

Belangrijke toespraken

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, zal spreken op een panel tijdens de jaarlijkse onderzoeksconferentie van het IMF. Ook Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank, Kazuo Ueda, de gouverneur van de Bank of Japan, en Andrew Bailey, de gouverneur van de Bank of England, zullen spreken.

Winstcijfers

De winstkalender vertraagt, met al meer dan 400 van de 500 bedrijven in de S&P 500 Index die hun winstcijfers hebben bekendgemaakt. Enkele van de opmerkelijke rapporteurs die voor volgende week gepland staan, zijn Disney (NYSE:DIS), Gilead Sciences (GILD) en Uber Technologies (UBER).

Belangrijke evenementen

Belangrijke evenementen om in de gaten te houden zijn AI-evenementen voor OpenAI en Moderna (NASDAQ:MRNA), evenals Investor Days voor Extreme Networks (NASDAQ:EXTR) en Stryker Corporation (NYSE:SYK).

Conclusie

De komende week belooft een spannende tijd te worden voor beleggers, met belangrijke economische updates, toespraken van centrale bankiers, winstcijfers en evenementen. Het advies van analist Jim Sloan om obligaties te kopen, kan worden gezien als een impliciete suggestie voor beleggers om hun portefeuilles dienovereenkomstig aan te passen. Echter, zoals altijd, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en indien nodig professioneel advies in te winnen.

Bron: Seeking Alpha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.