Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Waar gaat de DAX in 2020 naartoe?

In december 2018 was de Duitse aandelenindex ( DAX ) in een vrije val en sloot het jaar op 10.500 punten – met maar liefst 18,3% lager. De Brexit, de politieke situatie in Italië, de handelsoorlog en de economische vertraging zorgden voor onrust bij beleggers.

Velen volgden het advies van hun beursadviseurs op en verkochten hun aandelen. Reden genoeg voor counter-cyclists om een ​​tegenpositie in te nemen. Fondsmanager Peter E. Huber voorzag correct de koersontwikkeling van dit jaar.

“Met een waarschijnlijkheid van 90% zal de DAX niet onder de 10.000 punten dalen””Het gemiddelde prijspotentieel aan het einde van 2019 is 13.000 punten.”

Gemaksbeleggen

Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die zowel op een stijging als op een daling kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 18.875 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

De basis voor het bepalen van zijn koersdoelstelling voor 2019 was het feit dat, op basis van zijn ervaring, het koerspotentieel van individuele aandelenmarkten op relatief lange termijn (12 tot 15 jaar) relatief betrouwbaar kan worden berekend. Dit is gebaseerd op zowel de Shiller P / E-ratio als een winstgerelateerd cijfer en de prijs / boekwaardeverhouding als indicator. I

Hij gaat er daarom van uit dat de DAX in 2033 met 40.000 punten zal fluctueren en zijn multi-geadresseerde koersdoel van 27.000 punten in 2028 zou moeten halen. Met een waarschijnlijkheid van 90% zal de Duitse beursindex dan niet onder de 11.000 punten komen. De kansen zijn dus veel groter dan de risico’s.

Hoe zal 2020 zijn?

Het koersdoel voor eind 2020 is 14.500 punten voor de DAX . Dit is in eerste instantie niet spectaculair, omdat het dit keer ongeveer overeenkomt met de consensusraming van de huidige beursvoorspellingen. Volgens een enquête van Euro op zondag 7 december verwachten de leidende banken eind volgend jaar een DAX van 13.920.

Dit komt overeen met een stijging van 5,9% op het moment van de enquête. Je moet weten dat de schatting van de consensus altijd fluctueert met een toename van 7 procent. Als de analisten euforisch zijn, kan dit soms 9-10 procent zijn. In het geval van ernstig pessimisme komt ongeveer vijf procent uit als een schatting.

Laten we daarom de factoren die kunnen leiden tot een afwijking van de rode lijn als het gemiddelde beschouwen. Deze afwijkingen zijn vaak te wijten aan de stemming van beleggers. Het sentiment is de afgelopen weken aanzienlijk verbeterd door stijgende koersen. En sommige mensen beginnen na te denken of ze hier iets missen. Maar zelfs na meer dan tien jaar opwaartse beweging zetten crashgoeroes nog steeds de toon. Terwijl van echte stieren helemaal niets te zien is.

Dus geen spoor van euforie. Integendeel, het beleggerssentiment bereikte volgens een onderzoek van het ZEW (Centrum voor Europees Economisch Onderzoek) het laagste niveau sinds het begin van de records begin 1992 eind augustus. Deze sentimentbeoordeling wordt ondersteund door de geldstroomfactoren. Tot voor kort stroomden enorme miljarden euro’s in aandelen (totaal van aandelenfondsen en aandelen-ETF’s wereldwijd) en, ondanks een record lage rente, zijn investeringen gedaan in zogenaamd veilige vastrentende effecten.

Ook vanuit monetair perspectief , is er waarschijnlijk verder opwaarts potentieel voor de aandelenmarkten op de middellange termijn. De leidende centrale banken stappen weer op het gas en stimuleren de markten met renteverlagingen en obligatieaankopen nadat ze hun QE-programma’s twee jaar hebben onderbroken. Dergelijke monetaire factoren zijn veel belangrijker voor de beurzen dan alle economische indicatoren samen.

Laten we niettemin eens kijken naar de economische ontwikkeling . De indices van inkoopmanagers (PMI) worden beschouwd als een van de meest betrouwbare voorlopende indicatoren. De wereldwijde PMI voor de maakindustrie heeft zich de afgelopen maanden weer boven de 50% uit de contractiefase gewerkt. Een licht herstel van de industriële economie in 2020 zou zeer positief zijn voor de ontwikkeling van de aandelenmarkt. Hij is hier niet zo zeker van. De handelsoorlog tussen de vorige hegemonische macht VS en de Chinese uitdager kon ons, ondanks mogelijke gedeeltelijke overeenkomsten, meerdere jaren vergezellen. Als de wereldeconomie hierdoor in een recessie terechtkomt, kan dit wel eens tijdelijke schokgolven op de markten veroorzaken.

Het waarderingsaspect is niet onbelangrijk voor het verloop van de beurs . Hier voeren we vaak aan dat aandelen aanzienlijk worden overgewaardeerd na een opwaartse fase van tien jaar. Dit kan op sommige gebieden van toepassing zijn – vooral voor ‘aandelen van defensieve kwaliteit’, die nu prominent vertegenwoordigd zijn op bijna elke effectenrekening. Maar over het algemeen kan daar geen sprake van zijn. Europese aandelen bevinden zich bijvoorbeeld nog steeds in het begin van 2000, hoewel de bedrijfswinsten de afgelopen twintig jaar aanzienlijk zijn gestegen. Er zijn dus veel zeer goedkope aandelen, vooral in het waardegebied. En in vergelijking met de beleggingsalternatieven kan er, gezien de historisch lage rentetarieven, geen sprake zijn van overwaardering.

Conclusie: het zou hem niet verbazen als de DAX eind 2020 waarschijnlijk tussen 15.000 en 16.000 punten ligt dan op 14.500 . Maar dit is geen voorspelling, maar zijn persoonlijke mening en pure speculatie. Beleggers moeten zich daarom richten op het langetermijnprijspotentieel , dat ook veel ruimte biedt. En gebruik tijdelijke dips om goedkope dividendaandelen te kopen.

Spaarrekening levert niets meer op

Een spaarrekening levert niets meer op , sterker nog het kan u geld kosten! U hebt echter weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *