Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vreemde tijden

De achtbaan op de beurzen houdt aan. Als je een ommekeer van 425 punten voor de Amerikaanse beursgraadmeter Dow Jones ziet en een verschil van 33 punten voor de S&P en dat op beperkt nieuws, dan weet je dat er iets broeit.

Deflatie blijft het sleutelwoord op de markten. Elke leerboek over de economie vertelt u dat een lage inflatie goed is voor de beurzen maar dit verhaal gaat niet op als u weet dat centrale banken wereldwijd hun balans tot 17.000 miljard hebben uitgedijd. In 2005 stond de teller nog op $5.000 miljard.

ECB-president Mario Draghi zei op 1 januari dat jet risico dat de ECB niet voldoet aan hun mandaat om prijsstabiliteit te bereiken in ieder geval groter is dan zes maanden geleden. Het gevaar op deflatie is volgens Draghi daardoor toegenomen, waarmee hij erop zinspeelde dat de ECB binnen afzienbare tijd nieuwe maatregelen zal nemen. In december zijn de prijzen in de eurozone gedaald. De verwachting is daarom dat de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week donderdag besluit de geldpers aan te zetten.

Geen emotie

Veel beleggers kijken hun ogen uit naar deze enorme bewegingen. Er is veel geld te verdienen maar ook te verliezen. Het is daarom belangrijk om zonder emotie te handelen. Bewust en beredeneerd. Een dergelijk systeem hebben wij ontwikkeld voor de DAX: DaxTrader. Dit systeem kon heel wat stormen op de beurs doorstaan en is zonder kleerscheuren daar doorheen gekomen. Het leverde in totaal 12.745 DAX-punten op in 11 jaar.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *