Vandaag draaidag op beurzen?

De aandelenbeurzen zijn de laatste dag flink opgeveerd. Wordt het tijd voor een draai? Tot nu lijkt de prijsbeweging op die van het jaar 2000-2001. Destijds kwam na een scherpe daling bijna een even grote rally maar werd geen hogere top gezet. Een ander element was dat de sterkte van het herstel afnam.

AEX 2000-2001
AEX 2000-2001

De aandelenmarkten hebben belangrijke weerstandsniveaus bereikt en een draai zou wel eens op korte termijn kunnen plaatsvinden. Een ander argument daarvoor is dat 19/20 april van het jaar een belangrijke cyclus data zijn. Zoals Elmer Hogervorst op onze site schreef:

“Zo op het eerste oog lijkt het een datum als elke andere. Maar 19 en 20 april zijn voor Amerikanen bijzondere data. Beruchte data wel te verstaan. Het lijkt alsof allerlei rampspoed in of met betrekking tot Amerika door een magneet naar 19 april en/of 20 april en of de omliggende periode getrokken wordt. Deze data en de omliggende periode zijn bijvoorbeeld zeer bepalend geweest ten aanzien van de Amerikaanse onafhankelijkheid en bijna alle grote, beslissende oorlogen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.