Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Rally van dwazen?

De wereldbeurzen lopen op roze wolken want China is ogenschijnlijk ontwaakt uit haar roes. Zoals gewoonlijk gaan wij u een aantal tips geven waar u mogelijk een interessant rendement mee kunt behalen.

In maart explodeerde de Chinese exportcijfers met 18,7 % op jaarbasis, dat zijn cijfers waar we in Europa alleen maar van kunnen dromen. En inderdaad dit zijn imposante cijfers, of toch niet? Wat u namelijk niet wordt verteld is dat de 18,7% in Chinese Yuan wordt verrekent en dat de Chinese export in USD dollar slechts een percentage van 11,5% vertegenwoordigt. U zult denken, dat is ook nog niet zo slecht en u heeft volkomen gelijk, wellicht is dit een “GameChanger”.

De import krimpt juist met 1,7 %. Het Chinese handelsoverschot kwam op 194,6 miljard yuan, iets minder dan het overschot van 209,5 miljard yuan in februari. Met ander woorden; op maandbasis daalt het handelsoverschot, en is de import eveneens gedaald. Dit moet ik u nader verklaren. Omdat China wereldkampioen is in de maakindustrie, moeten er meer grondstoffen geïmporteerd worden, dat is bewijs dat het werkelijk goed gaat. De Importcijfers blijft zwak, wellicht moet er bestaande grondstoffenvoorraden eerst worden weggewerkt.

De Chinese export stijgt op jaarbasis maar daalt op maandbasis, en de import daalt ook. Dit alles heeft natuurlijk te maken met een dramatische terugval van de Chinese export, afgelopen jaar. Van een hele slechte positie naar een iets slechte minder positie, krikt het gemiddelde op jaarbasis omhoog. U weet het, een zwaluw maakt nog geen zomer. Maar wij hebben bewijs dat de zaken daadwerkelijk aan het veranderen zijn. Daarvoor kijken we naar de Baltic Dry Index. Deze index geeft de omzet weer in de bulkscheepvaart.

Even alle cijfers op een rij

De export uit China steeg jaarlijks met 11,5 procent tot USD160.86 miljard in maart 2016. De exportcijfers overtreffen de marktverwachtingen met 2,5 %. Het is de eerste winst sinds juni 2015, mede als gevolg van een seizoensgebonden opleving na het nieuwe maanjaar vakantie. Van januari tot maart 2016 daalde de export met 9,6 procent. De omzet daalde: naar Hong Kong (-6,5 procent), Japan (-5,5 procent), Zuid-Korea (-11,2 procent), Taiwan (-3,7 procent), de ASEAN-landen (-13,7 procent), de EU-landen (-6,9 procent) , Zuid-Afrika (-29,6 procent), de VS (-8,8 procent), Brazilië (-47,2 procent), Australië (-1,9 procent) en Nieuw-Zeeland (-12,4 procent). In tegenstelling tot de dalingen hierboven, steeg de export met respectievelijk 0,2 procent naar landen zoals India en Rusland.

We hebben Australië, Brazilië, Canada op onze verlanglijst staan. Onze handelaren kijken serieus naar beleggingsopportuniteiten in Olie, Koper, Australische Dollar, Canadese Dollar en andere basis grondstoffen.

Wij hebben u de Canadese Dollar al twee maal getipt. U had hier meer dan 25% rendement mee kunnen behalen. Klik hier lees nog eens .

Australië is een groot exportland in grondstoffen naar China, dus is het de moeite waard om de Australische aandelenmarkt in de gaten te houden, met name die aandelen die in relatie staan tot de export naar China. Beleggen in Australische aandelen en grondstoffen kunnen zeer interessant zijn. Wij hebben gratis aandelentips. Vraag het onderaan dit artikel aan.

Hou ook de koperprijs de komende tijd in de gaten. Koper is net als olie een zeer belangrijke grondstof.

Vraag het Gratis aan

3 aandelen die geweldige potentie hebben bij een opleving van de Chinese economie

3 concrete opties op Olie, Koper, Australische Dollar, afgedekte optiestrategieën met 20% winstpotentie

84% procent van de aanvragers vonden de uitleg van Sylvain prima en zeer nuttig

Klik hier

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in Opties en Futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. Aurea Asset Mangement LLC, aanvaard geen aansprakelijkheid voor enige vorm van schade. Aurea Asset Management is ingeschreven in het register van AFM.

Bron: Rendabel Beleggen

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.