Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tegeltjeswijsheden

Het is een tegeltjeswijsheid. Beurs en belegger kijken altijd over de problemen van vandaag heen naar de oplossing van morgen. Dat moet dan ook de Hosanna stemming op de internationale beurzen verklaren. Nog even en het vaccin is er.

Maar laten we eerlijk zijn, de rally is eerst en vooral te danken aan het uiterst royale stimuleringsbeleid van de grote centrale banken van deze wereld. Uit een onderzoek van Bank of America blijkt, dat de grotere belegger welbeschouwd weinig vertrouwen heeft in de huidige rally. Voor hen is het een bear market rally die onder druk van de zeer slechte economische omstandigheden wel in een tranendal moet eindigen.

Die beleggers zijn er vooral bang dat er een tweede golf met besmettingen komt omdat een vaccin nog wel even op zich laat wachten. Ook zijn ze bang voor een structurele hoge werkloosheid met alle negatieve gevolgen van dien voor de economie. Sectoren als retail en reizen zijn al afgeslacht en vele sectoren zullen volgen.

Deze beleggers zoeken hun heil, zo blijkt uit het onderzoek, in aandelen van de grote techspelers in vooral de VS en in goud, de klassieke veilige haven.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *