Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Tech heeft de toekomst

2020 is een bijzonder beursjaar, zoveel staat buiten kijf. In maart van dit jaar tuimelde de Nasdaq 31% om zes maanden later maar liefst 70% koerswinst geboekt te hebben. September was weer een moeilijke maand. Koersen daalden gemiddeld met 5,7%. Vooral de techsector was debet aan de daling.

Geen nood denken ze bij UBS. Een analyse van de periode 2015 – 2019 laat zien dat een zogeheten mid-cycle correctie van de wereldwijde techsector gemiddeld een maand duurt en een koersverlies oplevert van 11%. In de zes maanden daarna zet een krachtig herstel in met een stijging van 20%. Het kan dus zomaar weer feest zijn in het voorjaar van 2021.

Echt helemaal zeker van hun zaak zijn ze niet bij UBS. Ze raden toch aan een techzware portefeuille enigszins te rebalancen. Zogeheten tech enablers kunnen wel eens goed gaan presteren. Ze doelen op trends asl 5G, cloud computing en Big Data.

Van een ding zijn ze overtuigd: de structurele omslag naar digitalisering en automatisering is niet te stoppen. Tech blijft het toverwoord voor de komende jaren!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *