Nieuw leven op Japanse beurs

Ondergenoemde belegging is een ETF op de beurs van Japan en bevat 340 aandelen en volgt de MSCI-index Japan. De Japanse beurs is verre van duur met een PE van 14 voor dit jaar. Belangrijk is tevens het feit dat Japan geen last heeft van inflatie. De Japanse beurs is herstellende van een forse klap sinds 2007. De TOPIX deed toen 1800 punten en bodemde in maart 2009 op 700 punten. De huidige koers is 939 punten. Overigens een stijging van slechts 34 %. De S & P 500 verdubbelde in de zelfde periode.

Tip van de Week: Koop: iShares MSCI Japan

Waarom Japan, behalve dan eerder genoemde feiten van een relatief lage waardering en het ontbreken van inflatie? De Yen is duur en daar Japan nog grotendeels export georiënteerd is kan een verzwakking van de Yen de export ondersteunen. Verder is Japan goed gepositioneerd om van de te verwachten boom in consumptie goederen in Azië (zie het 12e 5-jarenplan van China) te kunnen profiteren. Daarnaast vindt er al 16 weken onafgebroken een instroom van buitenlands geld plaats in de Japanse aandelenmarkt. Iets wat sinds de tussentijdse bullmarket van 2005 niet meer is voorgekomen. Daar komt nog bij dat de Japanse banken uit de dood lijken te zijn opgestaan.

Rendement YTD: 3,5 % en over de afgelopen 12 maanden 15,4 %.

Zou er dan toch nieuw leven mogelijk zijn op de Japanse beurs?

Datum advies: 8 maart 2011
Koers: $ 11,34
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B02KXH56

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

1 gedachte over “Nieuw leven op Japanse beurs”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.