Nieuw: Autotrading met CFDs van IG

De financiële website ‘De Kritische Belegger’ heeft een mijlpaal bereikt in het handelen met CFD’s. De site is de eerste en enige in Nederland die gebruikt maakt van CFD’s van IG om te autotraden. Een primeur dus.

Een CFD (‘Contract for Difference’) is een simpele en efficiënte manier om versneld, dus met een hefboom, in te spelen op koersstijgingen of dalingen. Het grootste nadeel van bijvoorbeeld Speeders zijn de beperkte handelstijden. Daardoor loopt u het risico dat u de volgende dag met een flink koersverlies geconfronteerd wordt. De CFD’s van IG hebben dat probleem niet, omdat de handelsuren op veel producten langer zijn. Hier kunt u dus vanaf heden 24 uur per dag handelen op de belangrijkste markten ter wereld. Bij IG handelt u met CFD’s op Forex, Indices, Grondstoffen, Aandelen en meer; alles op één handelsrekening.

IG is in 1974 begonnen met traden en zij boden in die tijd beleggers een innovatieve manier aan om in te spelen op de veranderingen in de prijs van goud. Sinds die tijd hebben zij zichzelf verder ontwikkeld tot een absolute marktleider en bieden zij inmiddels producten op meer dan 10.000 markten aan.Zij hebben meer dan 40 jaar ervaring en zijn uitgegroeid tot ’s werelds nummer 1-aanbieder in CFD’s. Zij zijn marktleider in vele landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Singapore en Frankrijk.

IG heeft kantoren in 17 landen in meer dan vijf continenten, bedienen inmiddels meer dan 140.000 cliënten wereldwijd en doen gemiddeld 5 miljoen transacties per maand. IG is uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf dat opgenomen is in de FTSE 250 met een marktkapitalisatie van € 4 miljard (mei 2015). Het staat onder toezicht van de Engelse Financial Conduct Authority (FCA) en wordt in Nederland door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gevolgd. 

Automatisch beleggen

Het beleggingslandschap is drastisch veranderd door de opkomst van internet en nieuwe informatietechnologieën. Handelen op de beurs is daardoor beschikbaar gekomen voor een groter groep particulieren. Daarnaast is het automatisch handelen fors toegenomen. Meer dan 80% van bepaalde transacties kunnenvolledig automatisch door computersystemen worden uitgevoerd. 

Geen emotie

Consistentie loont, blijkt uit een onderzoek dat recent gepubliceerd is door de Employee Benefit Research Institute (EBRI) en de Investment Company Institute (ICI), getiteld: “What Does Consistent Participation in 401(k) Plans Generate? Changes in 401(k) Account Balances, 2007-2012.

Ondanks de beursdaling in 2008 groeide het pensioenvermogen van deelnemers die bleven beleggen gemiddeld met 6,8% per jaar. Het gemiddelde vermogen van de grotere groep daalde echter gemiddeld met 0,5%. Voor particulieren is het moeilijk om met de wilde bewegingen om te gaan. Het beste is volgens bepaalde vaste regels te handelen waarbij emoties worden uitgeschakeld. 

Hoe werkt het?

De klant blijft te allen tijde de baas over zijn eigen rekening. De signalen worden naar zijn/haar computer gezonden en middels een stukje software worden deze automatisch uitgevoerd. Wel is het belangrijk dat uw computer en de software online zijn. Mocht een klant het wensen dan kan serverruimte worden gehuurd. In plaats van de verzending van de signalen naar zijn/haar mobieltje komt nog daarbij de verzending van het signaal naar zijn/haar computer.

Klanten besluiten zelf of ze de signalen automatisch laten uitvoeren op hun rekening bij IG. Ten overvloede zij vermeld dat De Kritische Belegger geen vermogensbeheerder is, zij verkopen enkel signalen. Daarnaast ontvangen klanten nu de signalen ook per e-mail en SMS zodat ze kunnen controleren of de signalen uitgevoerd worden.

Zo kunt u automatisch traden op de Duitse Dax-index. Dit systeem heeft meer dan 9.000 euro winst binnen twee maanden gemaakt.

Seminar AutoTraden

Ik kan me voorstellen dat u nog veel vragen heeft.  Wij houden op dinsdag 15 september een seminar over autotraden. Daarbij zullen wij ook de werking van ons grondsysteem uitleggen.

Klik hier voor om u aan te melden.

Een verwijzing voor de titelfoto gemaakt door Antony Quintano: https://flic.kr/p/saDcoE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.