Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Niemand durft risico te nemen

Gemengde cijfers van banken en nieuwe waarschuwingen van Donald Trump in het handelsgeschil hebben de rally in Wall Street tot stilstand gebracht. Dit heeft ook gevolgen voor de lokale beurzen.

Beleggers nemen op Duitse aandelenmarkt een afwachtende houding aan. Het cijferseizoen in de VS, heeft nauwelijks een nieuwe impuls gegeven, aangezien de resultaten van de grote Wall Street-banken gemengd zijn. Vooral het verzwakkende investeringsbankbedrijf en de lagere handelsresultaten wijzen op een verslechterende economie.

Beleggers richten zich bovendien op de beslissingen die binnenkort belangrijk worden voor het monetaire beleid, zodat de Dax nog steeds rond 12.400 punten pendelt. Een ontsnappingspoging om twaalf uur over deze hindernis tot 12.453 meter is al snel tevergeefs gebleken. De leidende index moest zijn winst al snel opgeven.

Wacht ook op Wall Street

Blijkbaar ook omdat de lokale investeerders geen steun van Amerika hebben. Daar wordt verwacht dat de Dow Jones-index aan het begin van de handel ongewijzigd zal blijven. Naast gemengde kwartaalcijfers voor bedrijven en banken, is het president Trump die opnieuw onzekerheid veroorzaakte met zijn verklaring dat er nog een lange weg te gaan is voordat overeenstemming is bereikt over het handelsgeschil met China.

Beleggers op Wall Street zullen waarschijnlijk ook wachten, want om 20 uur van onze tijd zal de Federal Reserve haar laatste economische rapport presenteren (Beige Book). De beleggers hopen dat dit informatie zal opleveren over het toekomstige monetaire beleid van de centrale bank.

Euro blijft boven $ 1,12

De euro heeft zich onlangs enigszins hersteld van de verliezen van de vorige dag, handelend op $ 1.1220, iets hoger dan de vorige dag. De Europese Centrale Bank (ECB) had de referentierentevoet vastgesteld op $ 1,2223 op dinsdagmiddag. ‘S Morgens daalde de euro ondertussen naar een dieptepunt van $ 1,12, maar steeg vervolgens weer. De inflatie is in juni verrassend gestegen.

De olieprijzen stijgen

Olieprijzen stabiliseerden voorlopig na de ineenstorting van de vorige dag. Uiteindelijk ging het weer omhoog en marktwaarnemers spraken over een lichte tegenbeweging. De prijs van een vat (159 liter) van de Noordzee Brent steeg met 58 cent tot 64,94 US dollar. De prijs van een vat van de Amerikaanse West Texas Intermediate (WTI) steeg met 35 cent naar $ 57,97.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *