Mexico wint van Nederland

Vorige keer zaten we goed met onze voorspelling dat Nederland van Mexico zou winnen. Hoe zal het vanavond gaan? Wint Oranje van Mexico? We gaan het weer testen met Socionomics. Socionomics  laat op een prachtige manier zien hoe de beurs de meest perfecte graadmeter is van onze social mood, zeg maar de gemoedstoestand van de kudde. Op toppen is onze gemoedstoestand bovengemiddeld en op bodems niet om over naar huis te schrijven. Dat uit zich ook in de krantenkoppen, journaaluitzendingen en covers van magazines.

Het lijkt me interessant om socionomics op deze ludieke wijze uit te proberen.

Als we op grond van deze leerstuk een voorspelling kunnen doen, zo vlak voor de wedstrijd, dan zou het logisch zijn dat Mexico wint van het Nederlands elftal. Het zal echter heel spannend worden. We kunnen dit afleiden uit de koersontwikkeling van de Nederlandse- en Mexicaanse beurs.

Mexicaanse beurs en Nederlandse beurs vanaf 9 maart 2009
Mexicaanse beurs en Nederlandse beurs vanaf 9 maart 2009

Vanaf de bodem in maart 2009 heeft de Mexicaanse beursindex (Mexican Stock Exchange Mexican Bolsa IPC Index) beter gepresteerd dan de Amsterdamse AEX index. Wie in de IPC had belegd, kon circa 20% rendement maken dan op de Nederlandse beurs. Sinds de bodem in maart 2009 is de Mexicaanse beurs met ongeveer 120% gestegen, vergeleken met een opmars van 100% voor de AEX.

Wel is de Mexicaanse beurs in 2013 gepiekt. Sinds juli van vorig jaar beweegt deze beurs in een herstel/ zijwaartse trend.

De wedstrijd belooft dus spannend te worden. Wellicht wordt met strafschoppen de wedstrijd beslist. Het is dus lang niet zo duidelijk als bij Nederland-Chili.

Betaalbaar,relaxed en zonder veel risico beleggen? Neem dan een abonnement op CritiTrader

1 gedachte over “Mexico wint van Nederland”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.