Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Koop de dip ?

Beleggers die graag wachten op een daling van de aandelenkoersen voordat ze kopen, moeten sneller dan ooit zijn. Tweemaal in de laatste vier handelssessies leek het erop dat aandelen hun grootste daling vanaf augustus lieten optekenen, maar vervolgens werd het grootste deel van het verlies voor het einde van de handelsdag alweer weggewerkt. Beleggers zagen effectief een dip in de markt en kochten het meeste in dezelfde sessie.

Op donderdag daalde de toonaangevende beursgraadmeter S & P 500 tot wel 1,1% binnen een dag. Beleggers worstelden met een onduidelijk vooruitzicht op de inspanningen van Republikeinen om de belastingcode te herzien. Vervolgens trad er een herstel op waarna de index slechts met een verlies van 0,4% de dag uitging. Dinsdag gooide de lagere olieprijs roet in het eten en zetten de index 0,7% lager. Weer kwamen koopjesjagers in de markt en de beursindex sloot slechts 0,2% in de min.

Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die gemiddeld 62% per jaar heeft verdiend. Dit programma heeft met een startkapitaal van € 7.000 in 2015 , een actueel resultaat van € 20.898 van gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen.  Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Een dalende aandelenmarkt herstelt vaak vóór het einde van de sessie, meestal boven de laagste niveaus. Maar zelfs met dat in gedachten was de handel op beide dagen ongebruikelijk. De markt  dook omlaag maar veerde binnen enkele uren weer op. Deze bewegingen staan in contrast met enkele eerdere correcties waarbij koopjagers dagenlang wachten. In augustus 2015 daalden aandelen bijvoorbeeld met 11% over een periode van zes dagen en duurde het tot november om hun verliezen te herstellen.

Bron: WSJ Market Data Group
Bron: WSJ Market Data Group

De recente marktactie toont aan dat er een aanzienlijke groep beleggers is die elke marktdaling ziet als een kans om aandelen op iets lagere niveaus op te pikken. Ze doen dit omdat het een winstgevende strategie is geweest voor het grootste deel van deze bullmarkt.

Nu worden de kopers van dips steeds gretiger, deels omdat er minder dips zijn om te kopen. De S&P 500 is 50 handelssessies voorbij gegaan zonder een daling van 0,5% of meer op slotbasis, de langste dergelijke termijn sinds 1965, volgens The Market Data Group van The Wall Street Journal.

“Het kopen van de dip” is de afgelopen jaren een dominant kenmerk geworden van de Amerikaanse aandelenmarkten. “Derivatenstrategen van Bank of America Merrill Lynch hebben deze week in een notitie aan klanten gezegd. “Maar kansen zijn steeds zeldzamer geworden en moeilijk om geld te verdienen.”

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *