Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Koop de dip

Toen de Amerikaanse beurzen maandag aanvankelijk aanvankelijk onder collectieve druk kwamen te staan, zorgden analisten van JP Morgan voor een ommekeer met een “Buy the Dip”-call. De Amerikaanse bank vindt de rentepaniek overdreven.

Toen de Amerikaanse beurzen gisteren, opengingen, kenden de koersen op de aandelenmarkt maar één richting: omlaag. Een van de redenen voor velen was een nieuwe studie van Goldman Sachs , waarin de Amerikaanse bank zei de rente dit jaar vier keer te verhogen. “Goldman verwacht nu vier renteverhogingen in 2022 en dit is een zeer vijandige omgeving voor technologie- en groeiaandelen”, zegt Thomas Hayes, uitvoerend directeur van vermogensbeheerder Great Hill Capital in New York. Aanvankelijk ging Goldman Sachs uit van drie renteverhogingen.

Als gevolg daarvan kelderde de technologie-index Nasdaq , maar ook de brede S&P 500 en de Dow Jones ging aanzienlijk omlaag. De Nasdaq 100 noteerde soms meer dan 3 procent in het rood. Beleggers maken zich zorgen dat hogere rentetarieven en dus duurdere financiering het momentum in de groeisector zouden kunnen vertragen.

Kans voor “Buy the Dip”
Maar rond het middaguur sloeg de handel plotseling om. Dankzij een inhaalrace in de late handel werd technologiebeurs Nasdaq maandag zelfs licht positief. Deze “inhaalrace van de dag” ging gepaard met een “buy-the-dip”-oproep van Marko Kolanovic, Chief Strategy Officer van JP Morgan .

Te midden van de huidige uitverkoop zijn positieve katalysatoren voor aandelen nog steeds mogelijk en zouden de zogenaamde bètasectoren het goed doen met hogere rendementen, aldus de analist van JP Morgan. De grote Amerikaanse bank pleit ervoor om op aandelen te blijven wedden.

“Wij zijn van mening dat er nog meer opwaarts potentieel is voor aandelen en dat de ‘dip’ die wordt veroorzaakt door de angst voor omicron moet worden gekocht”, schrijft Kolanovic, die bekend staat om zijn recente koopaanbevelingen. “De terugval in risicovolle activa als reactie op het Fed-protocol is waarschijnlijk overdreven”, vervolgt de analist. De verstrakking van het beleid zou waarschijnlijk geleidelijk gaan en in een tempo dat risicovolle activa zouden moeten aankunnen. “Ze vinden ook plaats in een omgeving van sterk cyclisch herstel”, zegt Kolanovic.

JP Morgan richt zich op opkomende markten en Europa
De strateeg van JP Morgan is ook optimistisch over de wereldwijde knelpunten in de toeleveringsketen. “Er zijn tekenen dat de aanbodtekorten het dieptepunt hebben bereikt en dat de elektriciteitsprijzen weer dalen. De voorraden zijn erg laag en de arbeidsmarkt blijft sterk.”

JP Morgan verwacht dat de opkomende markten / China, Groot-Brittannië en Europa beter zullen presteren. Vanuit sectorperspectief zou er een sterker cyclisch leiderschap moeten zijn met een hoger rendement, zei Kolanovic.

Ook over het verdere verloop van de pandemie heeft de strateeg vertrouwen. “Hoewel de Omikron-golf een neerwaarts risico vormt voor de groei in het eerste kwartaal, verwachten we dat het aantal gevallen de komende weken sterk zal toenemen, wat op zijn beurt een boost betekent voor het tweede kwartaal”, voegde Kolanovic toe.

Want: “Wanneer deze golf afneemt, zal dit waarschijnlijk het einde van de pandemie betekenen. De reden is de lagere ernst en de hoge overdraagbaarheid van Omikron, die zwaardere varianten verdringt en leidt tot een brede natuurlijke immuniteit”, aldus Kolanovic.

“In principe zou het groeiklimaat gunstig moeten blijven, de vertraging van de Chinese economische activiteit ligt nu grotendeels achter ons en de economische verrassingen in de belangrijkste regio’s zijn weer positief”, aldus de expert.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *