fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op het eerste gezicht lijkt er iets mis met de DAX. Die is dit jaar met meer dan 10% gestegen en dat terwijl de economische situatie in Duitsland allesbehalve rooskleurig is.

Het land staat aan de rand van een recessie. Data zijn allesbehalve geruststellend. Fabrieksorders zijn dit jaar met bijna 7% geslonken. Veel bedrijven hebben bovendien iets te arrogant gehandeld. Denk aan Bayer, dat voor veel geld Monsanto overnam en nu in een zee van rechtszaken is weggezonken. En dan mogen we Brexit, Trump en China niet vergeten te vermelden.

Waar komt de stijging dan toch vandaan? Is de DAX de weg kwijt? Waarschijnlijk niet. In de eerste plaats helpt de ECB door opnieuw obligaties op te kopen. Dat beleid maakt in ieder geval dividendaandelen interessanter dan de Bund. In de 2de plaats is er de hoop dat de overheid fiscaal gaat stimuleren.

Daar heeft het nu het juiste excuus voor. Duitsland heeft gezegd de bestrijding van de klimaatverandering. Gelden kunnen nu besteed worden onder de ESG vlag. Dat zou trouwens ook goed voor Nederland zijn!

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *