Indicatoren wijzen op positief beursjaar

Hoewel gisteren een gemengde dag voor de Amerikaanse beurzen bleek te zijn (Dow Jones omlaag, S & P 500 en NASDAQ omhoog ), is de toonaangevende beursgraadmeter S & P 500 in de eerste vijf handelsdagen positief. Daarnaast wijzen de kerstrally van de afgelopen week ook op een positief beursjaar.

Zelfs als S & P 500 plotseling van richting zou veranderen en de volledige maand in het rood zou eindigen, blijven de vooruitzichten voor de volgende elf maanden en het volledige jaar vrij goed. Van de laatste 39 jaar sinds 1950 dat de beurs zowel tijdens de kerstperiode (SCR) als in de eerste vijf handelsdagen ( FFD) positief was , gingen de volgende elf maanden en het volledige jaar 87,2% van de tijd met winsten van respectievelijk 11,5% en 14,0%.

Een positieve SCR en FFD zijn bemoedigend en verdere duidelijkheid zal worden verkregen wanneer de januari-barometer aan het einde van de maand rapporteert. Een positieve januari-barometer zou de verwachtingen voor solide jaarwinsten verder bevestigen.

Wilt u weten kansen 2018 voor u biedt? Vermogensbeheerder OHV heeft op verzoek van ons een rapport opgesteld die wij onze lezers gratis mogen aanbieden. Vul hieronder uw gegevens in en vraag het rapport aan.

Op dit artikel is onze Privacyverklaring van toepassing KLIK HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.