Hoogtevrees

De Amerikaanse beurzen begonnen de week somber na het nieuws dat Janet Yellen aandrong op hogere vennootschapsbelastingen en een belasting op kapitaalwinsten. Zij vormen beide een directe bedreiging vormen voor het rendement van aandelenbeleggers, op een moment dat de markt al onder druk staat door snel stijgende inflatieverwachtingen.

Als zodanig zal Fed-voorzitter Jerome Powell de dag voor beleggers maken of breken tijdens zijn halfjaarlijkse getuigenis voor de Senaat, vandaag en morgen. De kans is groot dat hij de volledige steun van de Fed aan de financiële markten en de economie herhaalt totdat er substantiële vooruitgang is geboekt op de arbeidsmarkt. Maar hij zal zeker worden ondervraagd over de stijgende inflatieverwachtingen. De producentenprijzen stegen vorige maand sterk. De stemming van de belegger zal dus in wezen afhangen van de overtuiging van Powell om zijn ultraondersteunende monetaire beleidskoers te handhaven.

Goud steeg tot $ 1812 per ounce dankzij de stijgende inflatieverwachtingen. De stijgende rente op staatsobligaties tempert zeker, maar doet niets af aan de behoefte aan solide goud, aangezien beleggers een serieuze hedging tegen inflatie nodig hebben, en Bitcoin biedt zijn beleggers dat misschien niet aan – tenzij Elon Musk dat van plan is.

Bitcoin verloor maandag meer dan $ 10.000, na een tweet van Elon Musk die zei dat de prijzen te hoog lijken. Het lijdt weinig twijfel dat het voor een ‘veilige haven’ niet ideaal is om de woorden van één man letterlijk te volgen. Bitcoin blijft zeer vluchtig en onvoorspelbaar, tenzij je de gedachten van Elon Musk van tevoren kunt voorspellen. Daarom is het moeilijk te zeggen wat het opwaartse potentieel in deze markt is, hoewel we weten dat het neerwaartse potentieel enorm is. Zelfs Janet Yellen riep op tot voorzichtigheid bij Bitcoin.

Bovendien lijkt het er ook op dat er een alarmerende daling is in de marktliquiditeit van Bitcoin. Inderdaad, de handelsvolumes zijn de afgelopen weken aan het teruglopen en de afnemende handelsvolumes verklaren gedeeltelijk de grote brokken winsten en verliezen die we de afgelopen dagen en weken zien, wat een nieuwe laag van onzekerheid toevoegt aan de ultra-vluchtige cryptovalutamarkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.