Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hoe in te spelen op Trump-rally

In de afgelopen dagen waren de beurzen niet te houden. De Amerikaanse aandelenmarkten blijven de opmars voortzetten. De toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 die gisteren op 2.363 punten sloot, is sinds 8 november met circa 10% gestegen. Aandelen lijken nu te duur te worden en ook de politieke onzekerheid neemt toe. Een correctie kan daarom op de loer liggen. Nochtans geldt het adagium: de trend is je vriend.

De Amerikaanse aandelenmarkten hebben de verkiezing van Donald Trump met gejuich ontvangen. Zijn belofte om de vennootschapsbelasting te verlagen en financiële deregulering hebben de koersen vleugels gegeven. Vooral financiële waarden zijn sterk gestegen.

Bron: jdmarkman

Ook de recente macro-economische cijfers boden een stimulans. Het ondernemersvertrouwen neemt toe en consumenten zijn ook optimistisch. Bedrijfswinsten zijn beter dan verwacht. In het afgelopen kwartaal overtrof 71% van de ondernemingen in de S&P 500 de prognoses. Normaal is dit 64%. Analisten verwachten een winstgroei van 11%.

De waarderingen zijn door de opmars flink opgelopen. Aandelen in de S&P 500 worden volgens FactSet Research nu verhandeld tegen 18 maal de verwachte winst in de komende vier kwartalen. Het tienjarig gemiddelde ligt op 14,4.

Het lijkt er dus op dat de markten aan een adempauze toe zijn. De laatste correctie eindigde in februari van vorig jaar. Analisten van zakenbank Bank of America Merrill Lynch waarschuwen dat politieke onzekerheden kunnen leiden tot volatiliteit. Het lijkt dus raadzaam om wat winst te nemen.

Veel analisten en economen hebben in de afgelopen weken een flinke daling voorspeld op basis van de waarderingen of ze vonden de markt te euforisch. Het is raadzaam om niet gelijk alles te verkopen. Uit een analyse van Bank of America Merrill Lynch is gebleken dat aandelenbeurzen circa 15% stijgen in de laatste zes maanden van een ‘bull markt’. Het is dus niet makkelijk om een top te voorspellen.

Ligt een correctie op de loer? Dat zou goed kunnen. Wij bieden gratis handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

8 reacties op “Hoe in te spelen op Trump-rally”

 1. Avatar

  Een Trump-rally, het is net hoe je ertegenaan kijkt, ik zie een rally die is ontstaan ten tijde van Trump z’n aanstelling, en z’n ‘goed nieuws’ verhalen.. De rally hoeft dus niet zozeer met Trump te maken te hebben, en technisch gezien is dat ook niet zo, na analyse van wat grafieken. Deze rally, of eerder correctie, eindigt ja, hier en daar op Wallstreet al ten einde, dus het wordt tijd de andere kant aan te boren met zowel short posities als wel ETF’s die daarvoor bedoeld zijn.

 2. Avatar

  Kan zijn dat er een correctie aan zit te komen.
  Maar dit gaat uiteindelijk nog veel hoger.
  De dollars keren wereldwijd terug naar huis.

  De rente is er hoger dan in europa en japan.
  Belasting verlaging.
  En daarom keren de dollars massaal terug en gaan in de US blue chips.

  Dow 23.500 is de kaplyn…..daar zal een strijd volgen.
  Mocht de 24.000 op de borden komen, dan krijgen we zelfs een Nikkei a la 1989 stijging…..en een daarop volgende afstort.

 3. Avatar

  Volgens mij is het jou menens Jan… Maar kun je ook uitleggen waarom Dow 23.500, is dat op basis van indicatoren, of wellicht je ‘gevoel’?.. Beiden zitter er flink naast namelijk, maargoed dat zal binnenkort blijken.

  Kan niet genoeg herhalen wat het belang is van een juiste interpretatie van grafieken, en dat ‘gevoel’ de slechtste raadgever is die er kan maar zijn kan.

  Dus mocht je aandelen hebben, of long in markten zit, neem er afscheid van is mijn advies. Er valt evengoed wel flink te verdienen hoor, neem contra aan wat je nu hebt, als je al iets hebt natuurlijk..

 4. Avatar

  klap en flap

  top in de Dow 18.300
  Daarna een dubbele bodem rond de 15.300/15.500….een min van 3.000 pnt
  Die tellen we erweer bij op…..18.300 + 3.000 = 21.300

  Dus een voorlopige top zou hier ergens in de buurt moeten komen.
  We staan nu op dik 20.800…..schiet al lekker op.
  Kan bijna niet niet anders dan dat vanaf nu top vorming gaat plaats vinden.

  Na deze top zal er wat afkoeling komen.
  En dan gaat de komende europese bankencrisis er voor zorgen dat de dollars nog sneller naar huis terug keren en dat zal dan DOW 23.500 geven.

 5. Avatar

  Waarom je voor het éen wel een ’technische’ uitleg hebt, en voor het andere dan weer niet is heel raadselachtig en niet consequent..Je bent dus zelfs van mening dat een crisis zal zorgen voor een Dow van ongekende hoogte, heel veel opgestoken heb je niet van elke grafiek hier geplaatst… Maargoed, dat is het grafieken deel waar ik eerder al naar refereerde.

  En bovendien, een top is een top,ze komen voor op elk moment en waar je het niet verwacht, en met met zo’n minimale winst van afgelopen sessie is wel beschouwd de top al in…

  Kan niet echt zeggen dat Dow 23.500 iets is om naar uit te kijken, de helft er van is een betere referentie om aan vast te houden. De grafieken + indicatoren spreken…
  Tja, die grafieken toch!..

 6. Avatar

  Het gaat om de geldstromen.
  En die is richting USA.
  Dit zal voor een ongekende stuwing van de indices zorgen die met geen indicator is te meten.

  Een crash is nooit vanaf een top
  Bedenk dat we in de meest gehate rally ooit zitten.

  Remember nikkei 1989.
  En de geschiedenis gaat zich herhalen in de US indices.

  Een maandcyclus is 29,53 dgn.
  29,53 jaar na de nikkei top op 29 dec 1989 is een mooi piekmoment voor de US indices. Zomer 2019

 7. Avatar

  Weet het niet hoor, maar kan me niet voorstellen dat schuld, welk voornamelijk gedomineerd is in $, voor een ‘boost’ ergens zou kunnen zorgen…. Eerder het tegengestelde zal aan de hand zijn.
  2019 is bij mij einde bearmarkt en begin bull.., wat grafieken betreft dan.

  Maargoed,waarschijnlijk doen we dit voor de lezer, en al met al is die er geen meter mee opgeschoten.

  Het beste, Jan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *