Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Eindejaarsrally gestart?

Vandaag een forse opleving op de beurzen. De  Amsterdamse AEX pakt ruim 1,3% en de Duitse DAX dikt zelfs 2,1% aan. Is de eindejaarsrally gestart? December is traditioneel een sterke beursmaand. Dat blijkt uit berekeningen van Jeffrey A. Hirsch van Stock Trader’s Almanac. December is de beste maand voor de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 en de een na beste beste maand voor de Dow Jones sinds 1950. De gemiddelde winst is 1,7%. Een zwakte is zeldzaam en als dat gebeurd, dan is het een keerpunt in de markt. Als de beurs een fantastische opmars heeft gemaakt, kan het leiden tot een correctie.

De handel in december wordt beïnvloed door de feestdagen en een neiging tot kopen. De eerste helft van de maand is echter zwakker doordat beleggers de samenstelling van hun portefeuille veranderen. Aandelen  van kleine bedrijven presteren beter dan de grotere ondernemingen halverwege december. “Rond eind november worden kleine aandelen wakker en halverwege december beginnen ze op gang te komen”.

Het is wel zaak om voorzichtig te blijven. De beurs is namelijk geen automatische piloot. Wij hebben met CritiTrader een long positie ingenomen op de AEX. Wij volgen de grafiek en gaan niet anticiperen.

Hieronder de ervaring op onze chat:

08:02:07 ‹stocktradeit› stijgt lekker door
08:04:07 ‹Fons› Geen probleem mee hoor als je long zit
08:04:40 ‹stocktradeit›
08:04:56 ‹stocktradeit› Sat zit er ook weer prima bij
08:05:04 ‹stocktradeit› post hij eigenlijk wel eens verliestrades?
08:05:09 ‹Fons› Lets go to the 430
08:07:19 ‹Fons› Ja hoor, Sat is een integer man. Ken hem persoonlijk dus kan daar over oordelen.
08:09:02 ‹stocktradeit› niet zo happen, was meer bedoel als ..maakt hij wel eens verlies
08:09:07 ‹stocktradeit› wat hij hier post is verdomd vaak goed

08:09:08 ‹Fons› ik zal je een klein geheimpje vertellen. Sat gaf als instap 414.5 als instapkoers???? De koers is gezakt tot 414.4 Sorry Satilmis moest je even een pluimpje geven
08:09:20 ‹stocktradeit› netjes
08:09:38 ‹Fons› Yep.
08:10:19 ‹Fons› Koersdoel is ook bekend, maar is niet aan mij om die hier te posten?
08:10:51 ‹stocktradeit› hoef ik ook niet te weten, is voor z’n dienst, dus logisch
08:11:17 ‹Fons› Klopt

Negen maanden gratis abonnement!

Wij kunnen u een gratis abonnement voor negen maanden aanbieden waarbij wij tradingsignalen voor de AEX,DAX, Goud, Zilver etc geven. Voor meer informatie: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “Eindejaarsrally gestart?”

 1. Avatar

  Het lijkt er wel op ja.

  Zo’n eindejaarsrally komt voort uit optimisme,men is dus blijkbaar meer optimistisch de laatste weken van het jaar over iets. Het gedeelte wat een markt er uiteindelijk als extra bij krijgt is niet de aanleiding voor een correctie maar gewoon een extra’tje bovenop wat er al is maar zolang dit niet het juiste niveau voor een correctie heeft bereikt zal het nooit tot een correctie kunnen leiden. Bij het wel halen er van natuurlijk wel.

 2. Avatar

  Eindejaarsrally is begonnen. Ik heb wat calls Air France, DSM en Randstad ingeslagen. Deze aandelen zijn doorgebroken. Volgende week nog up en dan zit het jaar er op. Buy the dip is een prima scenario.

 3. Avatar

  In december stijgen vaak koersen. Het gemiddelde bedraagt 3,5% en is een goede maand om te beleggen. Kans op een daling is op het einde van het jaar klein. Bovendien verwacht ik nog goed nieuws van de centrale banken, zodat we het jaar feestelijk kunnen afsluiten.

  1. Avatar

   In feite kan de centrale bank alleen slecht nieuws brengen momenteel,het deflatie gebeuren, en lage inflatie. Maar het mag de pret niet drukken voor beleggers, die kopen er vrolijk op los deze dagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *