Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Een stap vooruit, een stap terug

DAX, de Duitse beursgraadmeter blijft in essentie zijwaarts bewegen. Na de koersstijgingen aan het begin van de week, boekte de beursindex gisteren opnieuw winst. De aandelenbarometer blijft profiteren van de opwaartse kloof van maandag op 12.690 / 12.728 punten. Toch blijft de DAX steken in het gebied van de 50-dagenlijn (momenteel op 12.887 punten). En dan is er de neerwaartse kloof van 21 september, die uiterst belangrijk is in termen van kaarttechnologie (12.999 tot 13.116 punten).

De oude weerstand speelt dan absoluut een sleutelrol: het dichten van deze koerskloof is nodig om de Duitse ‘blue chips’ te bevrijden van de lethargie van de afgelopen maanden en om de basis te leggen voor een voortzetting van de herstelimpuls sinds eind maart in de seizoensgunstige fase.

Het belang van deze koersband wordt nog eens versterkt door de correctietrend die sinds begin september bestaat (momenteel op 13.049 punten) (zie grafiek). Een doorbraak zou daarom de charme hebben dat de koersontwikkeling van de afgelopen weken bij succes kan worden geïnterpreteerd als een trendbevestigende vlag.

Geld verdienen in elke markt

Terwijl de meeste portefeuilles onder water staan boeken wij dit jaar een positief rendement Dat komt omdat we zowel op een stijging als een daling van de markt kunnen inspelen. Hoe dat kan, kunt u lezen in onze brochure. Vraag het hier gratis aan.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *