Een belegging met minimaal 50% potentieel

Vandaag wil ik met u een mijns inziens lange termijn bullish setup delen! Ik ga altijd van de gedachte uit dat geldstromen ergens heen zullen gaan, het is alleen een kwestie van onderkennen waarin dat dan zou kunnen zijn. Ik zal volgende week verklappen op welk instrument onderstaande analyse is gebaseerd. Dat helpt u namelijk het objectiefgehalte van de analyse te waarborgen! U kunt natuurlijk ook reageren met namen! Bedenk altijd dat de waan van de dag weinig tot niets te maken heeft met (potentiële) trends in maand- en weekgrafieken!

Onbekend op maandbasis
Onbekend op maandbasis

U ziet in de maandgrafiek een aantal zaken.

 1. Het ‘fictieve’ steunnivo van 14 werd neerwaarts uitgenomen maar sloot ultimo maart 2020 toch op 14, waardoor die steun toch standhield! Belangrijk om te weten is dat er 9 jaar consolidatie voorafging aan deze low!
 2. Er volgt dan een snelle rally naar rode Gann-lijn inclusief negatieve divergentie.
 3. Sindsdien is sprake van consolideren ofwel krachten opbouwen voor volgende bull-run?!
 4. De bull-run van 2020 gaf een RSI-slot > 70 aan = opletten voor ‘buy the dip’ op RSI 40.
 5. O.b.v. vlagpatroon kan koersdoel van 36 berekend worden. Voorwaarde is dat de ‘low’ nu gezekerd wordt waarvoor maandslot > 22.60 nodig is.
 6. Het ingetekende trendkanaal is vanaf nu mijn idee hoe de langere termijntrend zich kan ontwikkelen, prematuur nog, maar toch!
 7. Een maandslot onder rode lijn, onder 17 ontkracht deze analyse.
 8. Fibonacci: Niet afgebeeld maar low 11,64 + 38.20% *(30,12 (high)-11,64(low)) = 18,53! Ofwel, de consolidatie over de bull-run is met 61,80% gecorrigeerd!
Onbekend op weekbasis
Onbekend op weekbasis

In de weekgrafiek zien we het volgende:

 1. U ziet de oranje ‘mean-lijn’ en een geel korte termijn gemiddelde.
 2. Omdat beide lijnen dichtbij elkaar bewegen is dat qua cyclus een teken dat een nieuwe beweging verwacht mag worden in de richting….opwaarts!
 3. De RSI heeft keurig 40 getest
 4. Het dieptepunt rond 18 geeft positieve divergentie, een potentieel einde van daling mits de follow up dit bevestigt, wat gelet op VG’s en uitnemen 22,60 bevestigd zal worden.

 

onbekend op dagbasis
onbekend op dagbasis

Grafiek op dagbasis:

 1. De gele arc laat een potentieel rounding bottom zien, een patroon wat langzaamaan de bulls sterker maakt.
 2. Duidelijk is dat opwaarts uitnemen van de Gann-lijn van 22.60 cruciaal gaat zijn om groen licht te geven

Conclusie: Hoewel technisch nog niet bevestigd zijn de lange -tot middellangetermijn kansen voor een bullish breakout hoog te waarderen nu! Met name op dagbasis ziet u het huidige gevecht met Gann-nivo 22,60 ontwikkelen. Op basis van indicaties van de maand- en weekgrafieken denk ik dat het een kwestie van tijd is vooraleer een positieve uitbraak een feit wordt. Zoja, kan het ook snel gaan gelet op vlagpatroon op maandbasis, want een 1e koersdoel van 36 is al een dikke 50% rendement. Persoonlijk acht ik op langere termijn koersdoelen van 3 cijfers voor de komma zeer waarschijnlijk ook!

Noot: Ondergetekende heeft positie in dit instrument.

AEX en SP500 setup van 29 november, zie artikel vorige week met onderstaande conclusies.

Conclusie:

De aandelenindices SP500 t.o.v. de AEX en DAX bewegen op dit moment niet ‘in sync’. Alleen deze vaststelling is al genoeg reden op je hoede te zijn over de voortstormende stieren in Europa.

Ik schets hieronder een drietal scenario’s waar ik rekening mee houd nu:

 1. Indien de SP500 het koersbeeld van AEX en DAX gaat volgen zal een verdere stijging tot 4.222 (witte) lijn verwacht mogen worden. Als dit op of rond 29 november een feit blijkt ben ik alert voor een belangrijke top.
 2. Indien het koersbeeld van de SP500 tot de 29e blijft haperen rond de ‘mean’ ad 4025 ~ 4030, zal het neerwaarts uitnemen van rode Gann-lijn een versnelling omlaag inhouden!
 3. Indien de SP500 per saldo daalt en de 29e november een low blijkt, kan de eindejaarsrally een vervolg krijgen richting 4500.
AEX op dagbasis 1 december 2022
AEX op dagbasis 1 december 2022
SP500 op dagbasis 1 december 2022
SP500 op dagbasis 1 december 2022

Voor mij toch enigszins verrassend bleek optie 3 achteraf de juiste te worden. Met name in de SP500 zag u inderdaad de rode lijn als steun fungeren waarna gisteren de stieren de beren een gevoelige tik uitdeelden. De forse stijging is goeddeels toe te schrijven aan het indekken van shortposities vermoed ik. Hiermee lijkt de kou voorlopig uit de lucht, zij het figuurlijk als ik de weerberichten mag geloven en komt het koersdoel van 4.222 en in 2e instantie 4.500 in beeld.

Ingeval de stieren één dezer dagen toch voor de gek gehouden gaan worden, houd als stoploss dan de rode lijn aan in de SP500 op 3.935. Waarom? Omdat de AEX de Gann-lijn vandaag (nog) niet kan overbruggen op 731+.

Succes!

@marketwizard16

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.