Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dump na inauguratie Trump

Voor beleggers geldt: koop het gerucht, verkoop het nieuws. In aanloop naar de presidentschap van Donald Trump zijn de beurzen flink gestegen op speculatie dat onder zijn ambtstermijn de economie wordt gestimuleerd, onder andere door investeringen in infrastructuur. Nu hij vandaag beëdigd wordt, zullen de aandelenbeurzen dan gaan corrigeren?

Als geschiedenis een maat is voor de toekomst, dan kunnen de beurzen na de inauguratie omlaag. Sinds 1953 is er enige zwakte na de beëdiging van een nieuwe president op de aandelenmarkten.

Beurzen na inauguratie nieuwe president VS
Beurzen na inauguratie nieuwe president VS

Dit blijkt vooral voor een Republikeinse president te gelden.

Als gekeken wordt sinds 1950: In februari daalde de beurs gemiddeld met 1,8% en was daarmee de slechtste maand van het jaar. Volgens lplresearch zal de beweeglijkheid toenemen en de beurzen zullen te maken krijgen met neerwaartse druk in februari.

Actie signalen op AEX en DAX

De beurzen hebben sinds december een flinke stijging geboekt. Ligt een correctie op de loer? Wij bieden handelssignalen aan op de AEX en DAX.  Deze kunnen een handvat zijn voor uw beleggingen. We pakken het nieuwe jaar goed uit met meer dan 50% korting. KLIK HIER voor meer informatie.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “Dump na inauguratie Trump”

  1. Avatar

    In tijd gezien zijn 5 en 8 jaar de belangrijkste punten voor een aandelenbeurs, een belangrijke top ontstaat in het 5e jaar, een belangrijke bodem ontstaat in het 8e jaar. Dit zijn Fibonacci gerelateerde ‘aanknopingspunten’, de ijkpunten voor een aandelenbeurs e.d.

    Amerikaanse verkiezing om de 4 jaar, deze 5 en 8 in het achterhoofd, geloof dat het niet zo moeilijk is om te begrijpen wat er gebeurt, en waarom, nadat een nieuwe president is aangesteld, en er zal altijd een stukje ’top’,de 5, in zitten ook nog eens…

    Democraat, of republikein, markten zijn daar niet gevoelig voor, tijd daarentegen wel! En heel toevallig…is dit zo’n ’tijd’, zeg maar de 8 waar we voor staan.. En was met een democraat ook gewoon een 8. Kunt wel stellen, onder beide smaken is de uitkomst, dalende aandelenbeurzen in Amerika, hetzelfde.

    Ziet er leuk uit, zo’n geschiedenis overzicht, totaal zinloos als het ‘ritme’ van de markt niet meegenomen wordt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *