Dow Jones: stressvrij beleggingsjaar

In deze analyse gaan we in op de recente prestaties van de Dow Jones. We kijken naar de historische gegevens en de huidige markttrends om een duidelijk beeld te geven van de situatie.

Analyse van de Dow Jones

Op basis van gegevens sinds 1915 hebben de analisten van HSBC zowel de gemiddelde prestatie als het aantal positieve handelsdagen per jaar bepaald. Het rendement is een duidelijke maatstaf voor een goed aandelenjaar, maar een hoog percentage positieve handelsdagen duidt ook op een stabiele opwaartse trend en een “stressvrij” beleggingsjaar.

Prestaties en Positieve Handelsdagen

Gemiddeld kunnen beleggers bij de Dow Jones dus een koerswinst van 6,11% per jaar verwachten. Deze koerswinst wordt behaald door de Amerikaanse standaardwaarden met behulp van gemiddeld 133 positieve handelsdagen.

De Huidige Markt

De perfecte ontwikkeling van de Dow Jones in november was nodig om van 2023 toch nog een goed jaar te maken voor de Amerikaanse standaardwaarden. In de rechterbovenhoek bevinden zich alle jaren sinds 1915 die bovengemiddeld presteren op basis van beide criteria.

Conclusie

Daarentegen zijn de jaren die zowel qua prestatie als qua aantal positieve handelsdagen teleurstelden, “linksonder” weergegeven. Zoals het laatste jaar 2022 – maar dat is lang geleden. Ondanks de uitdagingen van het voorgaande jaar heeft de markt zich hersteld en toont sterke prestaties in 2023

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 24% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.