Dow Jones 2023: Eind goed, al goed?

Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar, heeft de Dow Jones Industrial Average een opmerkelijke comeback gemaakt.

DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Rendement: 24% in twee maanden. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

De Uitdagingen van 2023

Het investeringsjaar 2023 was sterk, maar de perceptie van de Dow Jones was anders. De Amerikaanse standaardwaarden waren eind oktober zelfs “onder water”. Met andere woorden, hun marktwaarde was lager dan de oorspronkelijke aankoopprijs.

De Comeback

De sterke waardeontwikkeling in november was nodig om überhaupt op jaarbasis in positief prestatiegebied te komen. Het aandelenjaar 2023 was vooral voor de Amerikaanse “blue chips” veel uitdagender dan de terugblik doet geloven.

Statistische Onderbouwing

Om deze stelling te onderbouwen, hebben de analisten van HSBC gegevens voor de Dow Jones sinds 1915 gebruikt. We keken naar de jaarlijkse waardeontwikkeling en de waarschijnlijkheid waarmee de Amerikaanse standaardwaarden deze prestatie konden behalen. We baseerden dit op het aantal positieve handelsdagen per jaar.

Conclusie

Ondanks de uitdagingen van 2023, was de Dow Jones® in staat om gemiddeld met 6,11% per jaar te stijgen over de afgelopen 100 jaar. Dit suggereert dat, ondanks korte termijn fluctuaties en uitdagingen, de langetermijnprestaties van de Dow Jones en de Amerikaanse “blue chips” over het algemeen positief zijn.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.