Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dolce Vita op de beurzen

Het vooruitzicht op een nieuwe, meer pro-Europese regering in Italië stimuleert vandaag de aandelenmarkten. Bovendien komen er positieve signalen uit China in het handelsgeschil met de VS. De DAX veert op.

Dax: aandelenkoers op de Xetra-beurs voor de periode intraday

11835,64 1,15%
Bron: Boerse,de

Augustus kan nog op een redelijk milde manier eindigen. Op de voorlaatste handelsdag van de maand blijft de Dax de achterstand inhalen en het betwiste cijfer van 11.800 punten terug veroveren. Op maandbasis stat de Duitse toonaangevende index nu 2,4 procent lager. Of de DAX de psychologisch belangrijke drempel van 12.000 punten nog steeds overschrijdt, is onwaarschijnlijk.

Nieuwe regering Italië

President Sergio Mattarella heeft de voormalige premier Conte de opdracht gegeven om een ​​nieuwe regering van de sociaal-democraten (PD) en de populistische 5-sterren te vormen. “Vanuit het oogpunt van een belegger is dit het beste wat Italië op dit moment kan overkomen”, zegt expert Marco Wagner van Commerzbank. Het is echter onwaarschijnlijk dat alomvattende structurele hervormingen onder deze regering zullen vallen. Het huishoudboekje zal waarschijnlijk niet op orde worden gebracht. De Italiaanse benchmark klom 1,5 procent tot bijna 21.302 punten, het hoogste niveau sinds begin augustus.

Ontspanning signalen uit China

Bovendien drijven optimistische geluiden uit China de aandelenmarkten op in het handelsconflict met de VS. De regering van Beijing zei dat ze met de VS praat over een volgende ronde van onderhandelingen over het tariefgeschil. Dat zou het herstel van Wall Street op donderdag verder moeten stimuleren.

Deskundigen waarschuwden echter voor te veel optimisme. Marktdeelnemers vreesden het korte geduld van de Amerikaanse president Donald Trump, zei Christian Henke, een expert bij brokerage IG. “Afhankelijk van je gemoedstoestand, kan de volgende tweet weer eng zijn en het handelsgeschil zonder einde moet de financiële markten een tijdje bezig houden.”

Poll: Beurspartij gaat door in 2020

Op middellange termijn lijken de vooruitzichten echter positief. De rally zal naar het oordeel van de marktdeelnemers doorgaan dankzij nieuwe geldinjecties van de centrale banken. Volgens een onderzoek van Reuters verwachten de meeste van de ongeveer 30 onderzochte analisten, makelaars en fondsbeheerders dat de koersen op de Europese aandelenmarkten volgend jaar zullen blijven stijgen. Volgens de experts voorspelt de EuroStoxx 50-index een eindscore van 3.400 punten in 2019, een stijging van ongeveer dertien procent. Volgens de enquête is het echter onwaarschijnlijk dat de opmars in 2020 net zo hoog zal zijn in het licht van de angst voor recessie en de dreiging van Brexit.

De inflatie in Duitsland daalt

De inflatie in Duitsland is op de terugweg. Volgens het Federaal Bureau voor de Statistiek stegen goederen en diensten in augustus met gemiddeld slechts 1,4 procent vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. In juli bedroeg de inflatie nog 1,7 procent. Op middellange termijn streeft de Europese Centrale Bank naar een waarde van iets minder dan twee procent voor de eurozone, die zij als de ideale waarde voor de economie beschouwt.

Goudprijs in euro’s op record

Gezien de algemeen onzekere mixsituatie blijft de goudprijs stijgen. Berekend in euro bereikte het edelmetaal een historisch hoogtepunt van 1.399. In termen van de Amerikaanse dollar klom het edelmetaal naar 1.550 en lag daarmee slechts vijf dollar onder zijn jaarlijkse hoogtepunt.

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *