Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Dit gaan de DAX en goud in 2021 doen

Elk jaar publiceren de strategen van de grootste bank van Duitsland eind november hun vooruitzichten voor het komende jaar. Door het nog steeds toenemende aantal besmettingen en de bijbehorende beperkingen is het moeilijker dan normaal om voorspellingen te doen. De aandelen zouden moeten blijven stijgen, met het potentieel als matig beschouwd.

“We zien momenteel meer kansen dan risico’s”, zegt Dr. Ulrich Stephan, hoofdinvesteringsstrateeg voor particuliere en zakelijke klanten bij Deutsche Bank. “Het economisch herstel zou moeten doorzetten na het moeilijke winterhalfjaar. De snellere beschikbaarheid van vaccins zal deze ontwikkeling zelfs versnellen”, voegt Stefan Schneider, Chief Economist voor Duitsland toe.

Beleggers zullen vooral kansen vinden op de aandelenmarkten, waar aandelen die met name in 2020 hebben geleden, zich zouden moeten herstellen. Dit zijn voornamelijk goedkope, cyclische aandelen uit de toerisme-, industrie-, automobiel- en metaal- en mijnbouwsector. “De verliezers van de crisis zullen hun achterstand inhalen”, zei Stephan. Daarnaast ziet de deskundige kansen in gezondheidsaandelen. De strateeg geeft defensieve waarden zoals consumptiegoederen maar ook eten en drinken minder kansen.

De langetermijntrend voor technologieaandelen is omhoog , maar op korte termijn kan er sprake zijn van ondermaatse prestaties. Europa lijkt regionaal gezien interessanter als investeringsregio dan de VS. Stephan ziet een koersdoel van 14.000 punten voor de DAX.

“De glans van goud vervaagt”

Ook voor grondstoffen is er een wijziging in de favorieten: industriële metalen zouden zich beter moeten ontwikkelen dan edelmetalen. “Goud zal waarschijnlijk minder in trek zijn”, zegt Stephan. “Als de economie zich blijft herstellen, zal er minder vraag zijn naar deze veilige haven.” Koper moet enerzijds profiteren van een economisch herstel en anderzijds van de grote vraag naar elektrische auto’s. Toch heeft goud volgens Deutsche Bank potentieel. Het koersdoel is $ 2100 per ounce.

Stephan is kritisch over cryptovaluta’s zoals Bitcoin, die naar zijn mening zeer speculatief zijn en daarom nauwelijks geschikt voor vermogensopbouw op de lange termijn: “Ze zijn geen veilige haven of zelfs geen vervanging voor goud.”

De drie letters E, S en G worden steeds belangrijker, Beleggers moeten het onderwerp ESG niet negeren, ook om een ​​beter risico-opbrengstprofiel te bereiken, zeggen ze. Al met al zijn er veel aanwijzingen dat 2021 een veelbelovend jaar wordt, zei Stephan.

Bron: deraktionaer.de

Beleggen met gemak

U wilt wel profiteren van de kansen op de beurs maar u heeft weinig tijd of u wilt simpelweg van uw vrije tijd genieten, Dan is Automatisch Beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Sinds 2015 is een winst gemaakt van 400%. Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *