DAX zal stijgen in 2024

In dit artikel analyseren we de historische patronen en recente prestaties van de DAX en de Dow Jones. We kijken naar de signalen die deze patronen ons geven over de mogelijke toekomstige groei van de DAX in 2024.

Ontdek DAX-Easy, een revolutionair geautomatiseerd beleggingssysteem van De Kritische Belegger dat handelt in de DAX-index. U hoeft zelf niets te doen. Het heeft sinds de lancering op 10 oktober 2023 een indrukwekkend rendement van 13,89% behaald. Met een startkapitaal van slechts €5.000, kunt u profiteren van zowel stijgende als dalende markten.  Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Let op: deze aanbieding is geldig tot 31 december 2023. Mis deze kans niet en meld u vandaag nog aan!

Historische Context en Prijspatronen

Er is een specifiek prijspatroon dat bemoedigend is, vooral als we naar de geschiedenis kijken. Sinds 1897 heeft de Dow Jones negen keer een zogenaamde ‘binnenbalk’ op jaarbasis gehad. Dit betekent dat er een hoge kans (bijna 78%) is dat de volgende twaalf maanden winst opleveren in de VS. De gemiddelde stijging is bijna 11%, wat veel hoger is dan de gemiddelde prestatie van de afgelopen 120 jaar.

DAX® Prestaties en Voorspellingen

Nu kijken we naar Duitsland. Hoewel de DAX geen ‘binnenjaar’ kent, is de jaargrafiek op lange termijn bijna net zo compact als die van de Dow Jones. In tegenstelling tot de Dow Jones bereikten de Duitse ‘blue chips’ (grote, betrouwbare bedrijven) in de zomer verschillende nieuwe recordhoogtes. Het nieuwe record van 16.529 punten voorkomt logischerwijs een ‘binnenbalk’. Echter, de recente drie bijna identieke jaarlijkse hoogtepunten van 16.285/16.290/16.529 punten hebben een belangrijke signaalfunctie.

Conclusie

Als de DAX deze niveaus kan overtreffen, zou dit een belangrijke stimulans kunnen zijn voor verdere groei. Echter, als de DAX onder de genoemde niveaus zou dalen, zou dit een teken van risico kunnen zijn. Dit betekent dat beleggers deze niveaus in de gaten moeten houden als mogelijke indicatoren voor toekomstige marktbewegingen. Het is belangrijk op te merken dat dit geen gegarandeerde voorspelling is, maar eerder een interpretatie van de huidige marktsituatie op basis van historische gegevens en recente trends. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en professioneel advies inwinnen bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.