DAX zal komende weken verder stijgen

De Duitse aandelenindex, de DAX, bevindt zich op een spannend kruispunt. Met de 17.000 punten grens binnen handbereik, kan de komende weken een periode van aanzienlijke groei inluiden.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog uw gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Analyse van de huidige marktsituatie

Gisteren was een rustige dag voor de DAX. De index bewoog binnen een smalle marge van ongeveer 80 punten, wat resulteerde in een zogenaamde “inside day”. Dit is een term uit de technische analyse die verwijst naar een dag waarop de hoogste en laagste prijs van een effect lager zijn dan de hoogste en laagste prijs van de vorige dag.

Belangrijke technische indicatoren

Deze “inside day” brengt de DAX dichter bij de belangrijke 17.000 punten grens. Als de index deze grens overschrijdt, zou dit nieuwe krachten kunnen ontketenen en mogelijk leiden tot verdere stijgingen. Bovendien blijft er ook de ondersteunende factor in de vorm van de vorige week naar boven opgeloste stieren vlag, een patroon op prijsgrafieken dat een scherpe prijsstijging aangeeft, gevolgd door over het algemeen zijwaartse prijsbewegingen.

Toekomstige voorspellingen

Conservatief berekend kan het koersdoel van de genoemde consolidatieformatie worden geschat op ongeveer 17.450 punten. Dit doel harmonieert ook zeer goed met de 161,8% Fibonacci-projectie van de recente adempauze. Extra rugwind wordt geleverd door de S&P 500, die gisteren opnieuw een nieuw recordhoogte bereikte.

Conclusie

Hoewel er altijd risico’s zijn in beleggen, suggereren de huidige technische indicatoren dat de DAX zich in een sterke positie bevindt voor mogelijke toekomstige groei. Beleggers moeten echter altijd hun eigen onderzoek doen en/of professioneel advies inwinnen.

Niveau Type Waarde
1 Steun 16.714 punten
2 Weerstand 16.963 punten
3 Weerstand 16.967 punten
4 Weerstand 17.003 punten
5 Doel 17.450 punten
  • Steun: Dit is het prijsniveau waarbij de vraag naar een effect sterk genoeg is om de verkoopdruk te stoppen en de prijsdaling te voorkomen.
  • Weerstand: Dit is het prijsniveau waarbij de verkoopdruk van een effect sterk genoeg is om de koopdruk te stoppen en de prijsstijging te voorkomen.
  • Doel: Dit is het prijsniveau waarvan wordt verwacht dat het effect het zal bereiken op basis van technische analyse.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.