DAX zal herstellen in november

Terwijl de DAX zich opmaakt voor een mogelijke derde verliesmaand op rij, kijken beleggers met gespannen verwachting naar de toekomst. Ondanks recente tegenslagen, is er reden voor optimisme.

Verliesmaanden en Herstel

De DAX loopt het risico om de derde verliesmaand op rij te noteren. Zo’n verliesreeks komt zelden voor – op basis van gegevens sinds 1988 slechts 26 keer, wat slechts ongeveer 6% van de tijd is. Dit negatieve fenomeen deed zich voor het laatst voor tijdens het hoogtepunt van de Corona-crisis. In 16 van de 26 gevallen (61,5%) konden de Duitse standaardwaarden zich in de volgende maand herstellen.

Toekomstige Voorspellingen

Echter, het moet ook gezegd worden dat dit patroon in het huidige millennium – dus sinds 2000 – aanzienlijk minder goed heeft gewerkt. Een daling onder het dieptepunt van maart bij 14.458 punten zou de kans op een herstel in november aanzienlijk verminderen. De hoogtepunten van 2020 en 2018 bij respectievelijk 13.795 en 13.597 punten definiëren dan een verdere belangrijke steunzone.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, wij bieden de mogelijkheid om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder dat u zelf iets hoeft te doen. Revolutionair automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, indrukwekkende resultaten. Geen verplichtingen. Til uw beleggingen naar een hoger niveau!

  • 📈 Profiteer van de DAX-index
  • 📊 34% jaarlijks rendement
  • 💼 No-cure-no-pay
  • 🤖 Emotievrij beleggen
  • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Meer informatie of Aanmelden

Conclusie

Beleggers moeten ook letten op de trendvolgende MACD-indicator, die dreigt zijn koopsignaal van het begin van het jaar te annuleren. Dit kan worden geïnterpreteerd als een signaal om voorzichtig te zijn met kopen of bij te kopen, en om te overwegen om winst te nemen of te verkopen als men al posities heeft. Maar uiteindelijk hangt de beslissing af van de individuele beleggingsdoelen en risicotolerantie van elke belegger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.