Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: wisselvallige tot zwakke dag

Via deze rubriek volg je onze sentimentsverwachtingen voor de komende handelsdag. Opnieuw duidende de cycli op een wisselvallige tot zwakke dag. Vooral de lange termijn analyse (waarnaar ik ook gisteren verwees) is echter interessant. Dan doel ik op exact dezelfde analyse, echter op basis van weekkoersen in plaats van intraday. Die analyse belooft (na een overwegend bullish trend over de afgelopen twee jaren) op een bearish turnaroud in de komende kwartalen. Graag zal ik deze analyse een deze dagen in een separaat artikel via De Kritische Belegger publiceren.

DAX 11 augustus 2017
DAX 11 augustus 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

5 reacties op “DAX: wisselvallige tot zwakke dag”

 1. Satilmis

  Update 14 augustus: Conform de verwachting was het sentiment opnieuw zwak. Vanaf de 14e nemen de kansen op tenminste (enig) technisch herstel geleidelijk toe. Om de bull te verslaan heeft de bear meer dan één slag nodig. De algehele verwachting voor vandaag is matig tot zwak.

  DAX 14 augustus 2017

 2. Satilmis

  Update 15 augustus: De DAX was positiever dan verwacht maar bevindt zich daardoor opnieuw op een kwetsbaar niveau. De verwachting voor vandaag blijft daarom matig tot zwak.

  DAX 15 augustus 2017

 3. Satilmis

  Update 16 augustus: De DAX beleefde een meevallende, zij het per saldo, matig sentiment. Geleidelijk ontstaat er wat meer ruimte voor herstel door de draaiing van de formaties van bearish naar bullish.

  DAX 16 augustus 2017

 4. Satilmis

  Update 17 augustus: Conform de verwachting benutte de DAX de positieve sentimentele ruimte. De komende dagen duiden de cycli op wisselvallige stemming bij een beperkt opwaarts potentieel.

  DAX 17 augustus 2017

 5. Satilmis

  Update 18 augustus: De verwachte wisselvalligheid zette de DAX gisteren onder druk. Ook deze handelsdag begint tenminste zwak. In de loop van de dag, uiterlijk begin volgende week komt er steun en is er ruimte voor herstel.

  DAX 18 augustus 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *