DAX: weerstand wordt steeds zwaarder

De DAX-index begon de nieuwe week met een bekend patroon: de aandelenbarometer bleef rond de 18.000 punten schommelen. Echter, voor de vierde handelsdag op rij lukte het niet om boven dit niveau te sluiten.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Risico op Omslag

Dit maakt de kans groter dat de markt een ommekeer maakt, vooral omdat de laatste twee dagen aparte pieken en dalen vertoonden, en de koers aan het einde van de dag dicht bij het laagste punt van de dag lag.

Technische Indicatoren

Belangrijke technische indicatoren, zoals de RSI (Relative Strength Index) en de MACD (Moving Average Convergence Divergence), wijzen op oververhitting en het risico van een negatieve trend.

Grafische Analyse

Wat ook interessant is in deze context, is dat de DAX de afgelopen twee handelsdagen binnen de fluctuatiemarge van afgelopen donderdag bleef. De beschreven binnenbalken benadrukken het huidige ‘make or break’-karakter.

Potentiële Steun en Weerstand

Het oude recordniveau van 17.879 punten biedt initiële steun. Vanuit grafisch perspectief is de gisteren beschreven trendlijn nog belangrijker, die de hoogtepunten van 2015 en 2021/2022 met elkaar verbindt en momenteel op 17.701 punten ligt.

Steunzone

Dit markeert het begin van een opvallend steunzone dat zich uitstrekt tot de meest recente dieptepunten op 17.663/17.643/17.619 punten.

Type Waarde (in punten)
Weerstand 18.000
Eerste steun 17.879
Tweede steun (Trendlijn) 17.701
Derde steun 17.663
Vierde steun 17.643
Vijfde steun 17.619

Conclusie

De DAX staat onder toenemende druk bij de 18.000 punten. De situatie heeft een kritiek ‘make or break’-karakter, waarbij het vervolg afhangt van de reactie op de weerstand en de technische indicatoren.

Tradingstrategie voor de DAX

Uitgangspunt

De DAX-index bevindt zich momenteel op een kritiek punt, met sterke weerstand rond de 18.000 punten en signalen van technische indicatoren die wijzen op een mogelijke neerwaartse correctie.

Strategie

Short Positie bij Doorbraak van Steunniveaus: Overweeg een short positie (verkoop) op de DAX als de koers onder de steunlijn van 17.701 punten zakt. Plaats een stop-loss net boven de weerstand van 18.000 punten om het risico te beperken. Deze strategie richt zich op een mogelijke neerwaartse beweging.

Alternatieve Short Positie bij Geen Doorbraak: Als de koers de 18.000 punten niet kan doorbreken en blijft dalen, overweeg dan een short positie bij een lagere koers, zoals rond het oude recordniveau van 17.879 punten. Gebruik opnieuw een stop-loss net boven de 18.000 punten.

Take-Profit Niveaus: Stel meerdere take-profit niveaus in om winst te nemen bij verschillende niveaus van de neerwaartse beweging, zoals rond de recente dieptepunten van 17.663, 17.643 en 17.619 punten.

Risicobeheer

Beheer het risico door gebruik te maken van stop-loss orders en pas de positiegrootte aan op basis van je risicobereidheid.

Belangrijke Opmerkingen

  • Deze strategie is gebaseerd op technische analyse en de huidige marktsituatie. Fundamentele factoren kunnen echter ook de koers beïnvloeden.
  • Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen rond de DAX-index.
  • Pas de strategie aan op basis van nieuwe informatie en veranderende marktomstandigheden.
  • Raadpleeg altijd een financieel adviseur voordat je belangrijke investeringsbeslissingen neemt.

Disclaimer: Deze tradingstrategie is uitsluitend voor educatieve doeleinden en vormt geen financieel advies. Handel altijd op eigen risico en zorg ervoor dat je begrijpt hoe financiële markten werken.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.