DAX: Waar zit het addertje onder het gras?

Beleggers die na het herstel van de aandelenmarkten op een terugval hadden gehoopt, blijven aan de zijlijn staan. De DAX stijgt weer boven de 16.000 punten. Maar waar zit het addertje onder het gras?

DAX-Easy: Jouw Sleutel tot Zorgeloos Beleggen!

DAX-Easy is een doorslaand succes! Sinds de lancering op 10 oktober heeft het een indrukwekkend rendement van 13,89% behaald. Ervaar het zelf via live resultaten: Bekijk hier de prestaties.

Of de markt nu stijgt of daalt, bieden wij jou de mogelijkheid om moeiteloos te profiteren van ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder enige verplichtingen. Til jouw beleggingen naar een hoger niveau!

Waarom DAX-Easy?

  • Profiteer van de DAX-index
  • Realiseer 34% jaarlijks rendement
  • No-cure-no-pay: Betaal alleen bij succes
  • Emotievrij beleggen met ons geautomatiseerde systeem
  • Minimale inleg: slechts €5.000

Ben je klaar om jouw beleggingsreis te beginnen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontdek hoe DAX-Easy jouw financiële toekomst kan transformeren. KLIK HIER voor meer informatie.

DAX-Easy: Omdat beleggen makkelijk hoort te zijn.

Marktanalyse

In de onderzoeksnotities wordt vandaag bijna overal verwezen naar Fed-gouverneur Waller, die eigenlijk bekend staat als voorstander van een strakker monetair beleid en zich nu eerder duifachtig uitliet. Zo sprak hij over de mogelijkheid van renteverlagingen in 2024. De dollar lijdt opnieuw een zwakteaanval, de 10-jaarsrente daalt onder de 4,3 procent en in ruil daarvoor is het recordhoogtepunt van de goudprijs nog maar ongeveer twee procent verwijderd.

Kritische blik

De verwijzing naar de toespraak van Waller lijkt ons echter niet echt overtuigend. De dollar en het goud reageerden eerder. Bovendien zijn aanzienlijke renteverlagingen in 2024 al wekenlang vast ingeprijsd op de termijnmarkt. Naar onze mening wordt er momenteel weer meer geprobeerd om voor elke nog zo kleine beweging redenen te vinden. Maar dit is meestal niet doelgericht, soms beweegt de markt gewoon vanzelf.

Amerikaanse economie

Een ander voorbeeld werd geleverd door de start van het Amerikaanse kerstseizoen. Terwijl de politici in Berlijn op zoek zijn naar oplossingen voor het gat van 60 miljard in de federale begroting, lijkt de kooplust van de Amerikanen ongebroken (de uitgaven bereikten nieuwe recordhoogtes). Echter, de omzetten met “Koop nu, betaal later”-afbetalingen zijn ook met ongeveer 50 procent gestegen. Skeptici wijzen erop dat in sommige inkomensgroepen de besparingen bijna op kunnen zijn. Aan de andere kant is de Amerikaanse arbeidsmarkt nog steeds zeer robuust.

Korte termijn – prognosehorizon: dagen tot weken

De DAX consolideerde onlangs de krachtige rally met een zijwaartse beweging – er is eigenlijk niet veel meer te zeggen. De geleiders zijn vrij nauw vanwege de lage volatiliteit. Aan de bovenkant levert onze dagelijkse range-prognose met 16.131 punten het volgende statistisch te verwachte doel, dat de markt vanochtend heeft verwerkt. Als de komende inflatiecijfers (vandaag om 14.00 uur voor Duitsland en donderdag voor de VS en de eurozone) meespelen, komt de koerskloof bij 16.140 / 16.240 in beeld. Zoals we al vaker hebben gezegd, hebben vooral de grote indices de neiging om openstaande gaten te sluiten. Aan de zuidkant ondersteunt het prijsniveau met het hoogste volume sinds het begin van het jaar rond 15.950 (blauwe volumemarkering). Slechts 100 punten daaronder loopt de grens van de door ons bepaalde schommelingsbreedte.

Categorie Beschrijving
Huidige trend Zijwaarts/Omhoog – Het dagelijkse prognosebereik heeft aan dynamiek verloren.
Laatste signaal Positief – Met de herovering van de voormalige barrière rond 15.500/15.600 en de 200-dagenlijn (paars) is de korte en middellange termijn uitgangssituatie aanzienlijk verbeterd.
Vooruitzicht De DAX consolideerde onlangs de krachtige rally met een zijwaartse beweging. De geleiders zijn vrij nauw vanwege de lage volatiliteit. Onze dagelijkse range-prognose levert met 16.131 punten het volgende statistisch te verwachte doel.
Technische koersdoelen weerstand 16.140 / 16.240 – Koerskloof, 16.131 – bovengrens van de dagelijkse range-prognose, 15950 / 16.060 – Keerpunt in de late zomer / prijsniveau met het hoogste volume van het jaar (blauwe lijn)
Technische koersdoelen steun 15.854 – ondergrens van de dagelijkse range-prognose, 15.500 / 15.650 – 200-dagenlijn en bijkoopgebied in de eerste helft van het jaar

Bron: index-radar.de

Conclusie

Hoewel de DAX momenteel een positieve trend vertoont, is het belangrijk om de markt nauwlettend in de gaten te houden. De toespraak van Waller en de Amerikaanse economie kunnen beide een aanzienlijke invloed hebben op de toekomstige prestaties van de DAX. Beleggers moeten alert blijven op mogelijke veranderingen en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.