DAX-uitbraak nabij?

De financiële markten zijn altijd in beweging, en de Duitse DAX is daarop geen uitzondering. In dit artikel bespreken we de recente ontwikkelingen en kijken we naar de mogelijke toekomstige bewegingen van de DAX.

Vermijd emotionele beleggingsbeslissingen en beleg automatisch. DAX-Easy: automatisch winst maken met de Duitse beurs. Geen kennis, ervaring of kosten nodig. Vraag nu onze gratis brochure aan en ervaar zelf hoe makkelijk beleggen kan zijn met DAX-Easy.

Recente Ontwikkelingen

Dankzij nieuwe recordhoogtes bij Nasdaq-100 en S&P 500 (17.450 respectievelijk 4.868 punten) zijn ook de Duitse standaardwaarden succesvol aan de nieuwe week begonnen. Echter, de koersontwikkeling in Duitsland staat tot nu toe in het teken van een klassieke adempauze. Dit geldt zelfs voor de DAX sinds medio december.

Technische Analyse

Vanuit een technisch oogpunt heeft deze adempauze de kenmerken van een klassieke correctievlag. De ondergrens van het consolidatiepatroon is interessant, omdat deze goed overeenkomt met de 50-daagse lijn (momenteel op 16.388 punten) en het laagste punt van het jaar tot nu toe (16.345 punten). Samen met de oude uitbraakmarkeringen bij 16.500/16.300 punten vormt dit een belangrijke kortetermijnsteunzone.

Toekomstige Bewegingen

Om de krachtverzameling van de afgelopen weken te beëindigen, is een sprint nodig over de bovengrens van de vlag (momenteel op 16.770 punten). Als de bevrijdingsslag lukt, zou de DAX® terug zijn op het succesvolle pad en dan worden ook in Duitsland nieuwe recordhoogtes voorbij het huidige all-time high van 17.003 punten waarschijnlijker.

Conclusie

Hoewel technische analyse nuttige inzichten kan bieden, biedt het geen garantie voor toekomstige marktbewegingen. Beleggers moeten altijd hun eigen onderzoek doen en indien nodig professioneel advies inwinnen. Echter, de huidige signalen wijzen op een mogelijke uitbraak van de DAX in de nabije toekomst.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.