DAX: stieren klampen zich vast aan 18.000 grens

Elke week analyseren de analisten van HSBC de 160 Duitse blue chips uit de DAX, MDAX en SDAX aan de hand van zeven verschillende indicatoren, meestal trendvolgend. Deze analyse resulteert in een objectieve marktbreedte-indicator. Voor Duitsland geeft deze indicator voor het eerst sinds november 2023 geen opwaartse trend meer aan sinds afgelopen weekend.

Wilt u ook 106,26% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Stabilisatie na Volatiliteit

Ondanks twee zeer zwakke handelsdagen met een totaal verlies van 600 punten aan het begin van de week, is de DAX erin geslaagd zich te stabiliseren. Grafisch gezien consolideert de index momenteel rond de 18.000 punten, binnen het handelsbereik van afgelopen vrijdag, wat een zogenaamde “inside bar” vormt.

Vereisten voor Verdere Stijging

Voor een echte uitbraak naar boven is echter een herovering van de 50-daags gemiddelde noodzakelijk, dat momenteel op 18.342 punten ligt. Een nieuwe dieptepunt onder de 17.951 punten, samen met een neerwaartse doorbraak van de eerder genoemde binnenstaaf, zou de recente stabilisatie ongedaan kunnen maken en een voortzetting van de laatste correctieve beweging kunnen suggereren.

Conclusie

Hoewel de DAX worstelt met weerstand rond de 18.000 punten, heeft de index zich na een periode van volatiliteit gestabiliseerd. Het blijft echter cruciaal om het 50-daags gemiddelde te heroveren voor een sterker opwaarts momentum. Een verdere daling onder de recente dieptepunten kan echter duiden op voortzetting van de correctieve fase.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.