Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: stier krijgt meer ruimte

Opnieuw kwakkelde de DAX, zonder richting te kiezen.  De lichtblauwe bundel indiceert koopwaardigheid, de rode bundel is onderweg naar een bullish formatie (rood kruist donkerblauw), maar wordt eerst nog doorkruist door de gele bundel (koopsignaal). Deze combinatie levert morgenochtend vermoedelijk nog weinig opwinding. In de loop van de dag en vrijdag krijgt de bull meer speelruimte.

DAX 6 juli 2017
DAX 6 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

1 reactie op “DAX: stier krijgt meer ruimte”

  1. Avatar

    Het is kijken in het luchtledige, totaal geen referentiepunt van wat dan ook, zie je zelf meer? Maar waarom laat je dat niet zien dan?.. Vreemde uitleg van een ‘methode’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *