Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: snel een draai

Geheel conform de prognose van de 25e zette de DAX, na de voortvarende start van maandag de zijwaartse beweging voort. Zoals voorspeld deed vandaag, door de kruising van de gele en lichtblauwe cyclus, zich inderdaad enige turbulentie voor.

De NXT dax

NXT DAX 27 apr 2017

Update 27 april

De rode en gele cylci biedt nog steeds enige opwaartse ruimte.

De lichtblauwe cyclus overtroeft de donkerblauwe, een nu nog bullish formatie. Die ondersteunt de rode en gele cycli. Over enkele dagen na nu echter draaien en kruisen cycli en hun formaties. Een voorbode voor nieuwe dynamiek. De eerstkomende grote verandering is de draaiing van de donkerblauwe cyclus. Na die draaiing en tot de kruising met de lichtblauwe cyclus, wordt de DAX verkoopwaardig.

Dat is nog niet het einde van de bull markt. Zodra ook de lichtblauwe cyclus is omgekeerd wordt het tijd om nog weer voor even te kopen. Het opwaarts potentieel zal – onder druk van de inmiddels dalende rode en gele cycli – afnemen. Na de kruising van de blauwe cycli met rood en geel wordt de DAX pas bearish en zullen zich nieuwe, echte koopkansen aandienen.

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 8 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 440 handelsdagen (dus bijna 2 jaren).

Door hun diepe wortels in de koershistorie is het dus mogelijk om – met 97% waarschijnlijkheid – het verloop van deze cycli in de komende 14 handelsdagen (dus ongeveer 3 weken) te voorspellen.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *