Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

DAX: ruimte voor herstel

Het stemmingsbeeld in Frankfurt verzwakte, conform de prognose en zorgde voor een wisselvallige en per saldo matige en uiteindelijk zwakke DAX. Volgens de cycli houdt deze wisselvalligheid gedurende de komende handelsdag aan, zij het dat in de loop van de dag ruimte ontstaat voor herstel. De lange termijn verwachting voor de DAX is echter zwak tot matig.

DAX 19 november 2017
DAX 19 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Dit bericht delen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Over de auteur

4 gedachten over “DAX: ruimte voor herstel”

 1. Update 21 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig. Na een matige tot zwakke openingsfase herstelde de beurs in de loop van de dag.

  Vandaag beloven de cycli opnieuw een wisselvallige dag, zij het in omgekeerde volgorde. De openingsfase toont gematigd positief, gevolgd door afzwakkend sentiment en uiteindelijk een nieuw instapmoment.

  DAX 21 november 2017

 2. Update 22 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig. De matige start werd al spoedig gevolgd door positief sentiment, terwijl de beurs in de slotfase weer wat winst prijsgaf.

  Voor vandaag beloven de cycli opnieuw een wisselvallige, per saldo matige tot positieve, handelsdag. De meerdaagse verwachting staat in het teken van verder herstel.

  DAX 22 november 2017

 3. Update 23 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – overwegend wisselvallig en matig, zij met een ronduit zwak slotakkoord

  Voor vandaag beloven de cycli, in de aanloop naar technisch herstel, opnieuw een wisselvallige handelsdag. Zwakke momenten kunnen voor aankopen worden benut.

  DAX 23 november 2017

 4. Update 24 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was – conform de prognose – wisselvallig en richtingsloos.

  Voor vandaag beloven de cycli, in de aanloop naar technisch herstel, opnieuw een wisselvallige, in ieder geval matige en mogelijk zelfs zwakke handelsdag.

  DAX 24 november 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.