DAX: rugwind uit de VS

De DAX, een belangrijke Duitse aandelenindex, veerde gisteren goed terug na een zwakke dag ervoor. Dit werd zeker geholpen door de voortzetting van de recordjacht op de wereldwijde aandelenmarkten. Er waren nieuwe hoogtepunten voor de S&P 500 (5.635 punten), Nasdaq-100 (20.665 punten) en Nikkei-225 (42.427 punten).

Terugkeer naar Stabiele Prestaties

Dankzij de winsten van gisteren klommen de Duitse blue chips boven de recente correctietrend (momenteel op 18.275 punten) en kwamen ze weer in de buurt van de 50-dagenlijn (momenteel op 18.439 punten).

Zijwaartse Beweging

De DAX heeft de afgelopen weken en maanden echter een overwegend zijwaartse trend vertoond, met niveaus rond de 18.400 punten in midden juni, begin mei en eind maart.

Behoefte aan Grote Verandering

Om uit deze stilstand te komen, is een grote verandering in de aandelenkoers nodig. Aan de negatieve kant denken de analisten van HSBC dat dit een daling zou zijn tot onder het laagste punt van 14 juni op 17.951 punten, wat een patroon van dalende prestaties zou voltooien. Aan de positieve kant kan een doorbraak boven de 50-dagenlijn (18.439 punten) en bevestiging daarboven een bullish signaal zijn en verdere koersstijgingen kunnen inluiden.

Conclusie

De DAX profiteert van de sterke sentiment op internationale markten, maar heeft nog geen duidelijke richting bepaald. De komende dagen zullen uitwijzen of de index de consolidatiezone kan doorbreken en een nieuwe trend inzet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.