DAX op zoek naar richting

De DAX noteerde afgelopen vrijdag een brede trading range van meer dan 350 punten, met een high van 18.305 punten en een low van 17.951 punten. Sindsdien heeft de koersactiviteit zich binnen die grenzen gehouden, ondanks de koerswinsten van gisteren.

Wilt u ook 97,70% winst maken? Dat is het rendement van ons AI-systeem dit jaar. Vraag de gratis brochure hier aan.

Oriëntatierichtlijn

De eerder genoemde oriëntatierichtlijn blijft geldig: een uitbraak van de meest recente inside bars zou de basis moeten leggen voor de volgende impuls, zowel omhoog als omlaag. Een herovering van de 50-dagenlijn (momenteel op 18.340 punten) is noodzakelijk voor een echte uitbraak. Boven de 18.524 punten zou de prijstrend sinds begin mei ook kunnen worden geïnterpreteerd als een opwaartse trendbevestigende vlag.

Kritieke Ondergrens
Aan de andere kant zou een nieuwe low onder 17.951 punten de stabilisatie die we tot nu toe deze week hebben gezien, tenietdoen. Het huidige beleggingsmotto is daarom: “make or break!”.

Conclusie
De DAX bevindt zich momenteel in een cruciale fase waarin de grenzen van de trading range en de 50-dagenlijn bepalend zijn voor de toekomstige trend. Een uitbraak boven de 18.340 punten kan een opwaartse beweging initiëren, terwijl een daling onder 17.951 punten de huidige stabilisatie zou doorbreken. Beleggers dienen deze niveaus nauwlettend in de gaten te houden voor verdere oriëntatie.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.