DAX op weg naar 16.000?

Hoewel de DAX gisteren niet helemaal de dynamiek van de vorige dag kon herhalen, zette het aandelenbarometer zijn huidige loop over het algemeen voort. Sinds begin november is de koersstijging opgelopen tot meer dan 6% – opmerkelijk! Dankzij deze ontwikkeling hebben de Duitse standaardwaarden de belangrijke hoog- en dieptepunten bij 15.500/15.600 punten en de 200-dagenlijn (momenteel bij 15.647 punten) kunnen overwinnen.

DAX-Easy: Succesvol Beleggen Zonder Gedoe

Of de beurs nu omhoog of omlaag gaat, bieden wij u de kans om geld te verdienen met ons volledig geautomatiseerde beleggingssysteem, zonder enige moeite. Ontdek de revolutie van automatisch beleggen met DAX-Easy van De Kritische Belegger. Lage kosten, verbluffende resultaten, zonder verplichtingen. Breng uw beleggingen naar een hoger niveau!

 • 📈 Profiteer van de DAX-index
 • 📊 34% jaarlijks rendement
 • 💼 No-cure-no-pay
 • 🤖 Emotievrij beleggen
 • 💰 Minimale inleg: €5.000

Klaar om uw beleggingsreis te beginnen? Vraag de gratis brochure aan: KLIK HIER

Technische Analyse en Voorspellingen

Vanuit een technisch oogpunt kunnen beleggers de beschreven bevrijdingsslag niet overschatten, omdat hierdoor de voorgaande topvorming wordt genegeerd. De grafieksituatie van de DAX is daarmee aanzienlijk verbeterd, zodat de hoogtepunten van augustus/september rond de 16.000 punten het volgende doel vormen.

Voor handelsdoeleinden biedt de combinatie van het bovenste Bollinger Band en de 200-dagen gemiddelde (momenteel bij 15.652/15.647 punten) een nauwkeurige beveiliging.

Verbetering van het Sentiment

Met betrekking tot de wekelijkse sentimentmeting van de American Association of Individual Investors (AAII) is een duidelijke verbetering van het sentiment waar te nemen. Dit is bijna een beetje een understatement, want binnen twee weken is het aandeel van de stieren onder de Amerikaanse particuliere beleggers met bijna 20 procentpunten gestegen tot 43,8%.

Conclusie

De DAX is op weg naar een mogelijke stijging, met technische indicatoren die wijzen op een positieve trend. Het sentiment onder beleggers is ook verbeterd, wat een gunstig klimaat voor verdere groei suggereert. Beleggers moeten echter waakzaam blijven en hun posities zorgvuldig beheren, gezien de inherente risico’s van de markt.

Bron: HSBC

De belangrijkste getallen in het artikel zijn:

 • 15.500/15.600 punten: De belangrijke hoog- en dieptepunten die de Duitse standaardwaarden hebben kunnen overwinnen.
 • 200-dagenlijn: Momenteel bij 15.647 punten, die ook is overwonnen.
 • 16.000 punten: De hoogtepunten van augustus/september, die het volgende doel vormen.
 • 15.652/15.647 punten: De combinatie van het bovenste Bollinger Band en de 200-dagen gemiddelde, die een nauwkeurige beveiliging biedt.

Uitleg van technische termen:

 • Stieren: In de financiële wereld verwijst dit naar beleggers die geloven dat de prijzen van een bepaald financieel instrument of de markt als geheel zullen stijgen. Dit kan worden gezien als een optimistische of ‘bullish’ houding. Het tegenovergestelde van een stier is een beer, die gelooft dat de prijzen zullen dalen.
 • American Association of Individual Investors (AAII): Dit is een non-profitorganisatie die particuliere beleggers voorziet van educatieve informatie en tools om hen te helpen effectief te beleggen. De wekelijkse sentimentmeting is een enquête onder de leden om te bepalen of ze bullish (optimistisch), bearish (pessimistisch) of neutraal zijn over de aandelenmarkt voor de komende zes maanden. Het is een veelgebruikte indicator van het marktsentiment.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.