DAX: op het scherp van de snede

Het jaar is nog jong, maar de Dow Jones heeft al twaalf slotrecords op zijn naam staan, een krachtig signaal voor beleggers. Echter, enkele technologieaandelen hebben dit overtroffen. Nvidia heeft voor het eerst in de geschiedenis Amazon en Alphabet (Google) in marktwaarde overtroffen en staat nu op de vierde plaats van de meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog de gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Kunstmatige intelligentie en marktwaardering

Dankzij Kunstmatige Intelligentie (KI) lijken andere waarderingsverhoudingen gerechtvaardigd. We willen niet spreken van een speculatiebel, maar naar onze mening is de ontwikkeling niet langer gezond. Hoe meer de koersen nu overdrijven, hoe onaangenamer de realiteitscheck zal zijn.

Inflatie en de impact op de markt

De Amerikaanse inflatiecijfers zorgen voor wat afwisseling van de KI-roes. Als de inflatie onder de magische drie procent daalt, zouden de hoop op vroege renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank weer kunnen opleven.

Conclusie

De grens van 17.000 punten blijft een heet hangijzer voor de DAX. De huidige trend neigt zijwaarts/opwaarts. De DAX heeft de afgelopen weken verschillende veelbekeken verkoopgebieden overwonnen, recordhoogtes bereikt en een trendbevestigende bullish vlagformatie naar boven verlaten. Echter, de geringe opwaartse dynamiek maant tot voorzichtigheid.

Korte termijn – Prognosehorizon: dagen tot weken
Huidige trend Zijwaarts/Opwaarts – Het dagelijkse bereik prognoseband neigt zijwaarts/opwaarts.
Laatste signaal Overwegend positief – De DAX heeft de afgelopen weken verschillende veelbekeken verkoopgebieden overwonnen, recordhoogtes bereikt en een trendbevestigende bullish vlagformatie naar boven verlaten. De geringe opwaartse dynamiek maant echter tot voorzichtigheid.
Vooruitzicht Ons idee van afgelopen vrijdag, om korte zwaktefasen richting 16.900 te gebruiken voor long-weddenschappen, is gisteren volledig gelukt. Met de kleine terugval bij de opening van vandaag sluit de markt het opwaartse gat dat maandag is gevormd, maar er gaapt nu een klein gat van ongeveer 30 punten rond de 17.000 punten in de uurgrafiek. Als je de inflatiecijfers om 14:30 uur negeert, biedt de terugval naar 16.900 opnieuw een instapmogelijkheid aan de long-zijde. Momenteel test de DAX de zuidelijke grens van onze dagelijkse bereikprognose, het handelsniveau met het hoogste volume van de afgelopen weken (blauwe markering) en enkele lagere keerpunten. Het risico is echter hoog, met de publicatie van de gegevens kan zeker rekening worden gehouden met sterke koerssprongen en ook valse signalen.
Technische koersdoelen weerstand 17.187 – bovengrens van de dagelijkse bereikprognose
Technische koersdoelen steun 16.888 – ondergrens van de dagelijkse bereikprognose
16.750 – uitbraakniveau, koersgat, jaareinde 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.