Aandelenmarkt op weg naar correctie

De financiële wereld staat op het punt van een grote verandering. De aandelenmarkt, de barometer van de wereldeconomie, staat op het punt een correctie te ondergaan. Maar wat betekent dit precies voor u als belegger? Laten we dat eens nader bekijken.

Heeft u ooit gedroomd van een beleggingssysteem dat u moeiteloos en succesvol laat beleggen in de DAX-index, ongeacht de marktrichting? Met DAX-Easy is die droom nu binnen handbereik! Ons systeem biedt lage kosten, no-cure-no-pay, en emotievrij beleggen. En met een indrukwekkend verwacht rendement van 34% per jaar, is er geen beter moment dan nu om te beginnen. Maar wees snel, de mogelijkheid om te profiteren van deze unieke beleggingsstrategie zal niet eeuwig duren. Vraag vandaag nog de gratis brochure aan en ontdek wat DAX-Easy voor u kan doen!

Professionele Beleggers aan het Woord

Professionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, vermogensbeheerders van verzekeringen, familiekantoren en vermogensbeheerders, zijn het erover eens dat er in de komende 12 maanden een correctie op de aandelenmarkten aanstaande is, volgens een nieuwe studie van de Managing Partners Group (MPG), het internationale vermogensbeheerbedrijf.

De Timing en Omvang van de Correctie

Het enige debat in de studie met institutionele beleggers en vermogensbeheerders, die een beheerd vermogen van 107 miljard euro hebben, ging over het tijdstip en de omvang van de correctie. Het onderzoek van MPG, de beheerder van het Melius Fixed Income Fund, wees uit dat 31% een correctie verwacht binnen zes maanden, terwijl 55% een correctie verwacht binnen zes tot negen maanden en 14% binnen negen tot twaalf maanden.

Verwachte Impact van de Correctie

Meer dan de helft (53%) verwacht dat de verkoop 7,5% of meer zal bedragen, waarbij bijna twee op de vijf (36%) verwachten dat het tussen 5 en 7,5% zal liggen. Iets meer dan een op de tien (11%) gelooft dat de correctie, als deze plaatsvindt, tussen 3% en 5% zal bedragen.

Invloed op Verschillende Beleggingscategorieën

Private equity en vastrentende beleggingen van investment grade worden beschouwd als de beleggingscategorieën die de grootste procentuele toename van de instroom zullen zien als gevolg van een correctie, gevolgd door hedgefondsen en onroerend goed.

Conclusie

Jeremy Leach, CEO van MPG, zei: “De eensgezindheid over een correctie op de aandelenmarkt in de komende 12 maanden is opmerkelijk, aangezien de meeste professionele beleggers het alleen oneens zijn over het tijdstip en de omvang van de verkoop. Desalniettemin verwacht meer dan de helft van de respondenten een verkoop van 7,5% of meer, sommigen voorspellen zelfs een correctie van meer dan 10%. Alternatieve beleggingscategorieën en vastrentende beleggingen worden beschouwd als de grootste begunstigden van de aanstaande verkoop.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.