fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De meerdaagse (bullish) cycli overvleugelden de matige intraday formaties, waardoor het verwachte intermezzo uitbleef. De meerdaagse bull trend houdt nog aan en belooft ook voor morgen een overwegend positieve beursdag in Frankfurt.

DAX 8 januari 2018
DAX 8 januari 2018

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € € 21.974 gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

3 reacties op “DAX ook maandag positief”

 1. Satilmis

  Update 9 januari 2018: Conform de prognose was de DAX positief gestemd, ondanks de licht in kracht afnemende bull trend en de iets toenemende volatiliteit.

  De weliswaar afzwakkende bull trend heeft echter, mede dankzij het herstel van de Amerikaanse dollar, ook vandaag nog de wind in de rug.

 2. Satilmis

  Update 10 januari 2018: Conform de prognose was de DAX, mede dankzij de sterkere USD/EUR, licht positief gestemd, ondanks de in kracht afnemende trend.

  De DAX verkeert in een fase van topvorming, gekenmerkt door toenemende beweeglijkheid en neerwaartse plaagstoten. Dit is de inleiding naar de finale van de huidige bull trend.

 3. Satilmis

  Update 11 januari 2018: Conform de prognose stond de DAX in het teken van de voorspelde neerwaartse plaagstoot.

  De cycli beloven echter nog een toegift van de bull in de komende handelsdagen. Dit is echter de opstap naar een bearish fase.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *