Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: neergaande trend nu gebroken?

Zoals verwacht herstelde de DAX niet alleen en meer dan de voorgaande dagen, het stond ook nog op de borden bij het scheiden van de markt. Is de neergaande trend nu gebroken? “Één zwaluw maakt nog geen zomer”, zegt het oudhollandse spreekwoord. De lichtblauwe cycli kunnen verdere stijging blokkeren en de DAX in de richting van een nieuw instappunt forceren. Ook de meerdaagse analyse (op dagkoersen i.p.v. de hierboven getoonde intraday koersen) vertoont nog volop dalingspotentieel.

Kortom: voorzichtigheid troef.

DAX 4 juli 2017
DAX 4 juli 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *