Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DAX: maandag tussen hoop en vrees

De DAX was conform de verwachting gematigd positief gestemd. Maandag bevindt de DAX zich tussen een bullish en een bearish cyclus, hetgeen opnieuw een wisselvallige prognose oplevert. De beurs wordt geleidelijk kwetsbaarder, met een toenemende volatiliteit tot gevolg.

DAX 4 september 2017
DAX 4 september 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag tussen hoop en vrees”

 1. Satilmis

  Conform de verwachting was de DAX op maandag wisselvallig gestemd. Ook dinsdag zorgen de nog steeds met elkaar strijdige cycli voor een wisselvallig stemmingsbeeld.

  DAX 5 september 2017

 2. Satilmis

  Update: 6 september 2017: Conform de verwachting was de DAX dinsdag wisselvallig gestemd. De vooruitzichten voor woensdag zijn niet beter, eerder slechter. Een intraday koopsignaal, doorgaans goed voor tenminste enig technisch herstel, ontbreekt voorlopig. Vermoedelijk is de eveneens zwakke prognose voor Wall Street daaraan debet.

 3. Satilmis

  Update 7 september 2017: Conform de verwachting begon de DAX woensdag lager, maar herstelde in de loop van de middag alsnog. Het stemmingsbeeld blijft tegenstrijdig (bull en bear cycli strijken elkaar tegen de haren in) zodat ook voor morgen de prognose richtingloos is.

  DAX 7 september-2017

 4. Satilmis

  Update 8 september 2017: Conform de verwachting was de stemming donderdag opnieuw wisselvallig. De licht hogere opening werd – na een weinig overtuigende bullish handelssessie – in de slotfase geëvenaard.

  De cycli duiden voor vrijdag op een aanhoudend wisselvallig marktbeeld, met zwakke tot matige vooruitzichten.

  DAX 8 september 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *