fbpx
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

De DAX was, conform de prognose, beter gestemd, maar aan het einde van de handelsdag werd de winst grotendeels weer ingeleverd, waarna de beurs sloot op of nabij een nieuw instappunt. De komende handelsdag beloven de cycli een gematigd positieve stemming.

De meerdaagse vooruitzichten zijn – in de aanloop naar een nieuw instapmoment – aanhoudend wisselvallig en variëren tussen matig en zwak.

DAX 4 december 2017
DAX 4 december 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Stijging of daling? Wij hebben een handelssysteem op de Duitse DAX ontwikkeld die op beide kan inspelen. Alle aan-en verkopen gaan automatisch dus het is mogelijk dat u zelf niets meer hoeft te doen. Het systeem heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 heeft gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER

Start met Automatisch Beleggen

Dit bericht delen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

4 reacties op “DAX: maandag gematigd positieve stemming”

 1. Satilmis

  Update 5 december 2017: De DAX was, conform de prognose, overwegend positief gestemd, al zorgde een matig Wall Street voor enige druk op de positieve stemming.

  In lijn met de aanhoudende meerdaagse wisselvalligheid slaat vandaag de twijfel weer toe en levert, naar verwachting, opnieuw een matige tot zwakke beursdag op.

  DAX 5 december 2017

 2. Satilmis

  Update 6 december 2017: De DAX was, conform de prognose, opnieuw wisselvallig gestemd en sloot nagenoeg gelijk.

  Vandaag – conform de financiële cycli – opnieuw als een zwakke tot matige handelsdag. Ook de meerdaagse verwachting is aanhoudend wisselvallig.

  DAX 6 december 2017

 3. Satilmis

  Update 7 december 2017:: De DAX maakte, conform de prognose, een wisselvallige, per saldo zwakke tot matige handelsdag door.

  In lijn met de meerdaagse verwachting ziet het stemmingsbeeld voor de 7e er opnieuw wisselvallig uit.

  DAX 7 december 2017

 4. Satilmis

  Update 8 december 2017: De DAX beleefde opnieuw een wisselvallige handelsdag, al eindigde deze in de lichtgroene cijfers.

  De cycli blijven een gemengd beeld opleveren, al ontwikkelt zich dat vanaf vandaag en de komende dagen iets positiever. Ook de meerdaagse prognose is gematigd positief.

  DAX 8 december 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *