DAX: lethargie voor de uitbraak?

Terwijl de S&P 500 (5.376 punten) en de Nasdaq-100 (19.212 punten) gisteren opnieuw nieuwe all-time highs noteerden, beleeft de DAX momenteel een kleine terugval. Drie opeenvolgende rode candles hebben de belangrijkste steunniveaus van de recente dieptepunten van 18.394/18.366 punten en de 50-dagenlijn (momenteel op 18.347 punten) opnieuw in beeld gebracht.

Boven het oude record ooit van 18.567 punten begin april kunnen beleggers er echter van uitgaan dat het besproken bastion met succes zal worden verdedigd. De in het begin genoemde recordniveaus uit de VS zouden de DAX® kunnen helpen.

Uw geld verdubbelen in 3 jaar en zelf niets hoeven te doen? Vraag hier onze gratis brochure aan.

Technische Indicatoren

De onderste Bollinger Band (18.362 punten) bevindt zich momenteel ook in deze zone, wat het hierboven beschreven steungebied verder versterkt. Bovendien liggen er slechts ongeveer 500 punten tussen de twee grenzen van deze volatiliteitsindicator. In het verleden hebben sterk samengedrukte Bollinger Bands regelmatig de basis gevormd voor een nieuwe trendimpuls.

Verdediging van Steunniveaus

Om te voorkomen dat de trend zich naar beneden voortzet, moeten Duitse blue chips de bovengenoemde sleutelzone koste wat kost verdedigen. De weg naar boven ligt vrij boven de oude all-time high van 18.567 punten, die begin april werd bereikt. De recordhoogten in de VS zouden de DAX ook een positieve impuls kunnen geven.

Conclusie

De DAX bevindt zich momenteel in een kritieke fase, waarin de verdediging van de sleutelsteunniveaus cruciaal is om een verdere daling te voorkomen. Historische patronen suggereren dat een nieuwe trendimpuls op handen kan zijn, vooral als de samengedrukte Bollinger Bands zich uitbreiden. Beleggers zouden alert moeten blijven op deze belangrijke technische niveaus en op mogelijke positieve invloeden van de Amerikaanse markten.

Bron: HSBC

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.